Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție DURĂ după avizul CSM în cazul Kovesi: Se cere DEMISIA lui Tudorel Toader

Inquam Photos/Octav Ganea
Tudorel Toader sedinta de guvern

Platforma România 100 cere demisia ministrului justiției, Tudorel Toader, după apariția motivării avizului negativ al CSM. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a publicat vineri motivarea hotărârii privind cererea ministrului justiției de revocare din funcție a procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție.

„Ministrul Toader a marcat un an de mandat înaintând CSM pe 23 februarie 2018 solicitarea avizului pentru revocarea din funcție a procurorului șef al Direcției Naționale Anti-corupție. În motivarea avizului nefavorabil, CSM constată că niciunul din cele 20 de motive enunțate de ministrul Tudorel Toader în raportul său nu este întemeiat legal. Avizul nefavorabil al CSM ca garant al independenței justiției este ultimul act dintr-o serie lungă de contestări ale actului ministerial al lui Tudorel Toader.

Andreea Pora îl distruge pe Ion Cristoiu, după interviul cu Sebastian Ghiță: 'Numai unul de talia lui putea să screamă așa o căcărează de oaie'

Platforma România 100 atrage atenția asupra intenției declarate public a ministrului Toader de a sesiza Curtea Constituțională. Acest mod de a inova procedural în fața eșecului face parte dintr-o abordare care aduce grave prejudicii procesului de reformă a sistemului judiciar și luptei împotriva corupției în România.

Reamintim că în decursul ultimului an contestările publice din partea societății românești, a majorității magistraților români, precum și a celor mai importanți parteneri instituționali sunt fără precedent.”, transmite Platforma 100 printr-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.