Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție VEHEMENTĂ a Seulului după amenințările făcute de Kim Jong-un: 'De NEIERTAT'

kim jong un

Serviciul de informaţii sud-coreean a calificat miercuri drept 'de neiertat' şi 'fără temei' ameninţările lansate de Phenian împotriva unor cetăţeni sud-coreeni, după ce Coreea de Nord a emis un ordin de execuţie împotriva fostei preşedinte sud-coreene Park Geun-hye şi a şefului spionajului sud-coreean, acuzaţi de un complot vizând asasinarea liderului nord-coreean, Kim Jong-un, relatează Reuters.

Coreea de Nord a ameninţat miercuri că va 'aplica pedeapsa cu moartea' preşedintei sud-coreene destituite Park Geun-hye, acuzând-o că a pus la cale un complot pentru a-l asasina pe liderul de la Phenian.

Citește și: Solicitare fără precedent: Se vrea INTERZICEREA semnului crucii pe terenul de fotbal

Într-un comunicat difuzat de KCNA, Ministerul Securităţii şi Parchetul din Coreea de Nord au acuzat-o pe Park Geun-hye, în prezent încarcerată şi judecată pentru corupţie în Coreea de Sud, că a dat undă verde unui plan al serviciilor secrete sud-coreene pentru lichidarea lui Kim Jong-un.

'Anunţăm, aici şi în străinătate, că vom aplica pedeapsa cu moartea trădătoarei Park Geun-Hye', se arată în comunicatul difuzat de Phenian, care ameninţă de asemenea că îl va ucide pe fostul director al serviciilor de informaţii sud-coreene, Lee Byung-ho. 'Începând din acest moment, ei vor putea avea parte de o moarte groaznică precum nişte câini, în orice moment, în orice loc şi în orice mod', avertizează comunicatul, citat de AFP.

Phenianul mai cere Coreii de Sud să-i predea pe Park Geun-hye şi pe Lee Byung-ho, acuzându-i de 'terorismul mişelesc de stat împotriva funcţiei supreme' a Coreii de Nord.

Citește și: Trump a acceptat invitaţia lui Macron de a participa la ceremoniile de Ziua Franţei de la Paris

În luna mai, Ministerul Securităţii nord-coreean a afirmat că a descoperit un complot plănuit, potrivit Phenianului, de serviciile secrete americane şi sud-coreene, pentru asasinarea lui Kim Kong-Un cu o armă biochimică, anunță Agerpres.

Dna Park a fost destituită în decembrie de către Adunarea Naţională sud-coreeană, şi în martie i s-a ridicat imunitatea. În prezent, fosta preşedintă sud-coreeană este judecată pentru 18 capete de acuzare, inclusiv corupţie, constrângere şi abuz de putere. Ea riscă închisoarea pe viaţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.