Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția Ambasadei SUA după publicarea OUG-ului migrației politice

ambasada sua

Însărcinatul cu afaceri al Statelor Unite în România, Dean Thompson, care este, în absenţa unui ambasador, numărul unu în Ambasada SUA, a acordat un interviu ziarului gândul, în care a vorbit inclusiv despre controversata ordonanţă a migraţiei aleşilor locali, publicată azi în Monitorul Oficial.

”După cum am spus şi în declaraţia noastră, înainte de mişcarea făcută de Guvern, am avut discuţii cu toate părţile implicate. Am vorbit cu oameni din Guvern, am vorbit cu oameni din afara Guvernului, pe mai multe niveluri. Declaraţia noastră nu a luat vreo poziţie pe substanţa problemei, referindu-se mai degrabă la procedură şi la faptul că noi credem că o procedură parlamentară transparentă este cea mai bună cale de urmat când vine vorba despre schimbat legi.

Cred că trebuie să ţinem cont că niciuna dintre aceste chestiuni nu are legătură cu Statele Unite, ci cu România, cu liderii săi şi cu procesul de guvernare. Aceasta este o decizie pe care Guvernul a luat-o pe baza propriilor calcule şi a eforturilor sale de a face – îmi imaginez – ceea ce acesta crede că trebuie făcut. Noi ne-am exprimat îngrijorarea cu privire la procedură. Ne-am dori să vedem o procedură mai transparentă când vine vorba despre astfel de lucruri.

Este anti-democratic să schimbi regulile în timpul jocului?

Nu cred că este cazul să încep să comentez dacă ceva este anti-democratic sau nu. Din nou, aş reitera că ce încercăm să facem cu România acum este să creăm situaţia în care toate procedurile din sistem sunt transparente, deschise şi pot fi înţelese de toată lumea. În acest moment, România vrea să îşi creeze o imagine foarte puternică, în ţară şi în străinătate, drept un mediu sănătos de afaceri, un partener solid al NATO şi al celorlalte instituţii din care face parte. Astfel, în aceste instituţii, există anumite aşteptări, idei despre cum ar trebui să se procedeze în anumite situaţii. La asta va munci România în continuare.”, a declarat reprezentantul SUA în România.

sursa:gandul.info

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.