Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția Chișinăului la acuzele Moscovei privind renunțarea la 'limba natală': Aici vorbim limba română

Telegraph.md
moldova justitie

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a răspuns la reacția Moscovei, care a criticat votul în prima lectură a Parlamentului de la Chișinău privind excluderea sintagmei „limba moldovenească” din toată legislația Republicii Moldova, conform deschide.md.

Potrivit lui Popescu, această decizie aparține exclusiv Chișinăului și nimeni din exterior nu are dreptul să o conteste.

Suntem indignați de indignarea Federației Ruse. Limba pe care o vorbim ne aparține. Decizia ne aparține și nimeni nu are dreptul de a o comenta. În Moldova se vorbește limba română”, a declarat Nicu Popescu în cadrul unei conferințe de presă.

Amintim, că ieri Parlamentul de la Chișinău a adoptat o deiczie de racordare a legislației la Hotărârile Curții Constituționale. Astfel, limbra română a devenit oficial limba de stat a Republicii Moldova, așa precum era menționat în textul Declarației de Independență. Declarația de Independență și Constituția fac un corp comun al Legii Supreme în Stat.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova, a reacționat la legea adoptată de Parlamentul R. Moldova cu privire la statutul limbii române.

„Adevărata susținere a democrației în stil american. În mandatul lui Sandu, Moldova renunță la limba sa natală” a scris ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.