Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția furibundă a lui George Simion după ce ministrul de Interne a lăudat intervenția din Piața Victoriei

antena3.ro
George Simion

Președintele partidului de opoziție AUR, George Simion, a acuzat, vineri, la Antena 3, o acțiune de „poliție politică” după ce a fost săltat din Piața Victoriei, în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 03.00 dimineața, acolo unde se afla într-un autocar destinat protestului programat pentru duminică. Simion a spus că afirmațiile ministrului de Interne arată faptul că tot ce s-a întâmplat a fost un ordin politic:

- „Au tras de mine să mă ducă împotriva voinței mele la secție. Eu, fiind un demnitar al statului, m-am dus de bunăvoie până la urma la secție (...) Nu este niciun motiv (să fii dus la secție, n.red.) daca parchezi neregulamentar, esti amendat si atat.  Am sunat avocatii, mi-au spus ca nu sunt obligat sa merg, dar ei au insistat sa merg, ca ei sa ia autocarul. Mi-au facut perchezitie la portofel, telefoane, nu m-au incatusat, am completat vreo 5 hartii si mi-au dat drumul exact dupa ce autocarul nu mai era in Piata Victoriei. Lumea poate se sperie. Pai daca Simion pateste asa ca demnitar?”

- „Forțele de ordine au vrut sa ne provoace. Piața Victoriei este un spațiu destinat mitingurilor, ei nu doreau să fim acolo. De doi ani de zile au protestat acolo, forte neguvernamenale. Cand noi vrem sa facem la fel nu suntem lasati. De ce?”

- „A fost un abuz. Eu asa il vad (ca pe un ordin politic. n.red.) pentru ca era protestul de duminică. Cei de la Interne, am vazut ca dl Bode iese si felicita Jandarmeria si Politia pentru ca au rechizionat timp de 12 ore un vehicul, total ilegal. Cum nu e ordin politic? Bode nu e pretendent la sefia PNL? Nu a laudat mascatii care au intrat intr-un spatiu privat si au tras cu forța fete afară”

Liderul AUR, George Simion, s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având permisul suspendat, după ce a fost depistat de poliţiştii rutieri, în noaptea de joi spre vineri, la volanul unui autoturism în zona Piaţa Victoriei, unde se pregătea un protest al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR). Simion a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere, după un scandal la fața locului.

Liderul AUR a precizat că nu i s-a adus vreodată la cunoştiinţă faptul că ar avea permisul suspendat. El a fost invitat la secţia de poliţie, dar, după ce s-a consultat cu avocatul său, le-a trasmis poliţiştilor că va merge a doua zi şi a intrat în autocarul formaţiuni sale politice. După mai multe minute de „negocieri eşuate", politiştii au chemat întăriri şi au intrat în autocar pentru a-l duce la secţia de poliţie.

Liderul AUR a fost testat de politişti atât pentru alcool cât şi pentru droguri, iar rezultatele au fost în ambele cazuri negative.

Pe timpul intervenţiei, unul dintre poliţişti a fost agresat, în acest sens fiind sesizată unitatea de parchet competentă în vederea continuării cercetărilor pentru o posibilă faptă de ultraj.

Ulterior, poliţiştii rutieri au dispus măsura ridicării autocarului, folosindu-se în acest scop o platformă de tractare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.