Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția Israelului după ce o delegaţie a Hamas a fost primită la Moscova

Izvestia
kremlin hamas

O delegaţie a Hamas a purtat discuţii la Moscova cu un oficial de rang înalt al Ministerului de Externe rus, potrivit presei ruse de stat şi unui comunicat Hamas. Agenţia de pres rusă TASS a anunţat că discuţiile s-au concentrat asupra eliberării ostaticilor Hamas, precum şi a evacuării cetăţenilor ruşi din Fâşia Gaza, scrie Rador Radio România.

Mousa Abu Marzouk, vicepreşedinte al biroului politic al Hamas şi Basem Naim - un alt lider de rang înalt al Hamas, din Fâşia Gaza, se numără printre membrii delegaţiei aflate în vizită la Moscova, care s-au întâlnit cu adjunctul ministrului de externe rus şi cu reprezentantul prezidenţial special pentru Orientul Mijlociu şi Africa, Mihail Bogdanov, potrivit comunicatului Hamas. Potrivit TASS, Ministerul de Externe a comunicat că discuţiile au avut loc în cadrul opoziţiei Rusiei de a cere "eliberarea imediată a ostaticilor străini aflaţi în Fâşia Gaza". "Chestiuni legate de garantarea evacuării cetăţenilor ruşi şi a altor cetăţeni străini de pe teritoriul enclavei palestiniene au fost de asemenea discutate", a adăugat Ministerul de Externe.

Delegaţia Hamas a lăudat poziţia preşedintelui rus, Vladimir Putin, şi a subliniat nevoia ca întreaga comunitate internaţională să "îşi respecte responsabilităţile împotriva crimei genocidului comis de guvernul sionist", potrivit comunicatului Hamas. "Domnul Bogdanov a exprimat poziţia ţării sale în sprijinul drepturilor poporului palestinian şi a arătat eforturile ţării sale alături de părţile relevante, în scopul încetării focului, al deschiderii trecerilor umanitare şi furnizării ajutorului umanitar în Gaza", se precizează în comunicatul Hamas.

Israelul a condamnat întâlnirea oficialilor ruşi cu oficiali de rang înalt ai Hamas, potrivit unul comunicat al Ministerului de Externe israelian. "Israelul condamnă invitaţia unor oficiali de rang înalt ai Hamas la Moscova, ce constituie un act de sprijin pentru terorism şi legitimează atrocităţile teroriştilor Hamas", afirmă Ministerul de Externe. "Cerem Guvernului rus să îi expulzeze imediat pe teroriştii Hamas."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.