Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacţia Kremlinului la lansarea a unui talk-show care prezintă o versiune virtuală a preşedintelui rus - Vladimir Putin nu se uită la caricaturile cu el

Vladimir Putin

Vladimir Putin nu se uită la caricaturile cu el, a dat asigurări joi Kremlinul ca reacţie la lansarea de către BBC a unui talk-show umoristic care prezintă o versiune virtuală a preşedintelui rus, relatează AFP potrivit Agerpres.

"Au fost scrise multe cărţi şi au fost desenate multe caricaturi despre Putin. Au fost create marionete", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, la postul de radio Govorit Moskva. "Preşedintele nu a citit niciodată cărţile care i-au fost consacrate şi nu s-a uitat niciodată la caricaturi", a adăugat el.

BBC a anunţat miercuri lansarea unei noi emisiuni intitulate 'Tonight with Vladimir Putin'.

Preşedintele rus, sub apariţia unui personaj virtual realizat printr-o tehnică de "desen animat digital în 3D", va intervieva, într-un platou, invitaţi care vor fi "persoane reale", în faţa unui public, şi "totul va fi live", a precizat BBC.

Două episoade-pilot au fost comandate de BBC Two şi urmează a fi difuzate luna viitoare. Într-unul dintre ele, falsul preşedinte rus încearcă să se intereseze de feminism. Într-altul, apare fostul consilier al lui Tony Blair, Alastair Campbell, căruia îi reproşează că a contribuit la crearea unui "haos înspăimântător".

"Omul forte preferat al întregii lumi şi care se luptă cu urşii, Vladimir Putin, şi-a atins în sfârşit scopul ultim: un talk-show la BBC", subliniază venerabila instituţie prezentând emisiunea.

"Uitaţi de politica internaţională. Această emisiune de dezbateri, ce va deveni cunoscută în curând în întreaga lume, marchează victoria finală a lui Vlad, liderul lumii libere", adaugă BBC.

În Rusia, o emisiune televizată care îl parodia pe Vladimir Putin reprezentându-l ca un pitic a fost retrasă de pe post la scurt timp după venirea sa la Kremlin în 2000.

De atunci, mass-media au fost plasate treptat sub control. Criticile la adresa preşedintelui sunt limitate la câteva publicaţii independente, iar personalitatea sa nu a fost niciodată luată în derâdere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.