Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacţia Londrei după ce Scoţia a ameninţat cu un nou referendum

Ameninţarea cu un nou referendum privind independenţa Scoţiei creează incertitudine şi divizare nenecesare, a declarat luni un purtător de cuvânt al guvernului de la Londra, reacţionând la informaţiile din presă potrivit cărora naţionaliştii scoţieni pregătesc să solicite o nouă consultare pe această temă, transmite Reuters, conform agerpres.

'Întrebarea nu este dacă ar putea să existe un al doilea referendum, ci dacă ar trebui să existe unul - iar răspunsul evident este 'nu'', a subliniat purtătorul de cuvânt.

Citeşte şi: Scoţia vrea un al doilea referendum de independenţă

Potrivit acestuia, 'decizia de a rămâne în Marea Britanie a fost luată de poporul scoţian în 2014 şi toate datele din acest moment arată că poporul din Scoţia nu doreşte un alt referendum'.

'Ameninţarea cu unul creează incertitudine şi divizare nenecesare', a adăugat purtătorul de cuvânt.

Comentariile sale au survenit ca reacţie la informaţia apărută în cotidianul The Times cu privire la faptul că guvernul de la Edinburgh ar putea solicita organizarea unui al doilea referendum privind independenţa Scoţiei, posibil chiar luna viitoare, pentru a coincide cu momentul în care prim-ministrul britanic Theresa May va activa negocierile pentru Brexit.

Scoţienii au respins în 2014, cu o diferenţă de zece procente, independenţa de Marea Britanie, dar subiectul a reapărut în urma votului pentru Brexit din iunie anul trecut, când au optat covârşitor pentru menţinerea Regatului Unit în blocul comunitar.

Surse au declarat pentru Reuters săptămâna trecută că guvernul de la Edinburgh, condus de Partidul Naţional Scoţian, pro-independenţă, este tot mai încrezător că ar putea avea câştig de cauză la un nou referendum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.