Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția lui Dan Vîlceanu, după ce agenția Fitch a reconfirmat ratingul de ţară şi perspectiva negativă: 'Un semnal de a continua într-un ritm susţinut'

Captura facebook
dan vilceanu 1

Agenţia de rating Fitch a reconfirmat rating-ul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB- pentru datoria pe termen lung în valută şi perspectiva negativă, a anunţat Ministerul Finanţelor. Ministrul Dan Vîlceanu a afirmat că aceasta "reprezintă un semnal pentru România de a continua într-un ritm susţinut politicile fiscal-bugetare, planurile de reformă şi de investiţii asumate pentru următorii ani".

Potrivit Ministerului Finanţelor, agenţia de rating Fitch a reconfirmat, în 22 octombrie, rating-ul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la BBB- pentru datoria pe termen lung în valută şi perspectiva negativă.

Citește și: PROBLEME Fitch a confirmat ratingul României la `BBB minus`, cu perspectivă negativă

"Decizia agenţiei reprezintă un semnal pentru România de a continua într-un ritm susţinut politicile fiscal-bugetare, planurile de reformă şi de investiţii asumate pentru următorii ani", a declarat ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu.

Nivelul ratingului recomandat investiţiilor este susţinut de nivelul datoriei guvernamentale şi al serviciului asociat acestuia sub nivelul ţărilor din aceeaşi categorie de rating, precumşi de nivelul PIB-ului pe cap de locuitor, indicatorii de guvernanţă şi de dezvoltare a capitalului uman, precum şi de apartenenţa la Uniunea Europeană. Totodată, agenţia menţionează că aceşti factori de susţinere a ratingului sunt contrabalansaţi de deficitele gemene încă ridicate, de un nivel istoric slab al consolidării fiscale şi de nivelul relativ ridicat al datoriei externe nete.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.