Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția lui George Simion după sancționarea a 6 parlamentari cu tăierea indemnizației: 'Dictatura din regimul Iohannis'

Facebook
George Simion

Liderul AUR, George Simion, transmite marți că măsura diminuării salariului cu 50% timp de o jumătate de an pentru o serie de parlamentari AUR reprezintă o decizie dictatorială.

„Corect ar fi să fie tăiate prima oară salariile tuturor deputaților care, cu o zi înainte, votaseră legi importante, pe Whatsapp. Dacă chiar e criză, să taie cu jumatate toate salariile parlamentarilor. AUR e de acord. Altminteri, daca doar nouă ni se taie pentru că am îndrăznit să ne opunem unor legi antinaționale, atunci e dictatura din regimul Iohannis”, consideră George Simion.

`Colegii de la PSD iși pregătesc un final de mandat liniștit. Să își aducă aminte cum au modificat legea ca să pregăteasca mandatul de președinte al lui Adrian Năstase și cât de bine le-a fost în epoca Traian Băsescu. Eu și așa îmi donez 90% din salariul de parlamentar, nu mă afectează dacă voi fi sancționat, dar îi va afecta pe câțiva copiii orfani”, a adăugat liderul AUR.

Scandal în plen și comisii

Decizia Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor vine după vicepreședintele Camerei Deputaților, Ciprian Șerban (PSD) a depus o sesizare în care a acuzat mai mulţi parlamentari AUR şi neafiliaţi că au perturbat lucrările plenului din 10 mai şi ale şedinţei Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare din 9 mai.

"În calitate de preşedinte de şedinţă, solicit sesizarea Comisiei juridice asupra faptului că la începutul şedinţei de plen deputaţi ai grupului parlamentar AUR: Sorin Muncaciu, Alin Coleşa, Ringo Dămureanu, Ciprian Titi Stoica şi deputatul neafiliat Dumitru Coarnă au intervenit la prezidiu prin blocarea accesului preşedintelui şedinţei la microfon, precum şi prin ocuparea abuzivă a locului de secretar al şedinţei, încercând prin orice modalitate să împiedice desfăşurarea normală a lucrărilor parlamentare. Deputaţii AUR au încercat întreruperea şedinţei şi transmiterea acesteia prin gesturi extreme, respectiv prin smulgerea cablurilor ecranelor şi microfoanelor din dotarea prezidiului. Deşi i-am atenţionat verbal pe deputaţii în culpă şi i-am invitat la respectarea Regulamentului, acţiunile celor menţionaţi mai sus au continuat şi au fost de o gravă amplitudine, ducând în mod repetat la perturbarea lucrărilor", se arată în sesizarea lui Ciprian Şerban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.