Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția lui Igor Dodon, privind cercetarea ANI: Controlul averii demnitarilor e un proces obișnuit și trebuie să vizeze în egală măsură toate persoanele

stiri.md
Igor Dodon

Fiind cercetat de Autoritatea Națională de Integritate (ANI) privind controlul averilor, liderul Partidului Socialiștilor (PSRM), Igor Dodon, susține că este important ca inspectorii „să nu se conducă de duble standarde”.

Prin intermediul serviciului de presă al PSRM, Igor Dodon a declarat pentru Cotidianul că, controlul averii demnitarilor e un proces obișnuit.

Serviciul de presă al PSRM a precizat că în cazul lui Igor Dodon controlul averii a fost inițiat în decembrie 2020.

„Controlul averii demnitarilor e un proces obișnuit și trebuie să vizeze în egală măsură toate persoanele care au ocupat sau ocupă funcții publice. În cazul președintelui Igor Dodon, acest control a fost pornit încă în decembrie anul trecut, imediat după încheierea mandatului de șef de stat”, a declarat Carmena Lupei, purtătoarea de cuvânt a PSRM.

Totodată, fostul șef de stat a mai spus că organele de control ar trebui să fie preocupate și de investigarea averilor actualilor demnitari.

„Este important ca organele de control să nu se conducă de standarde duble și de partizanat politic în activitatea lor și să fie la fel de preocupate de investigarea averilor actualilor demnitari, despre care mass-media scrie că și-au declarat averile doar selectiv și parțial, au comis omisiuni grave în declarațiile pe avere sau își tăinuiesc imobilele, conturile și afacerile”, este reacția lui Igor Dodon, transmisă prin intermediul serviciului de presă al PSRM.

Citește și Igor Dodon este cercetat de Autoritatea Națională de Integritate privind controlul averilor

Șefa ANI, Rodica Antoci, consideră că în cazul lui Igor Dodon ar fi trebuit să demareze controale și alte instituții abilitate, întrucât el este funcționar public de mai mult de zece ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.