Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția lui Kadîrov după ce a fost dat în urmărire de SBU: 'Spuneți un loc și o oră. Am mai fost de câteva ori în Ucraina'

Reuters
Ramzan Kadîrov

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a comentat anunțul privind adăugarea sa pe lista persoanelor căutate în Ucraina, spunând că nu este nevoie să fie căutat, ci se va prezenta singur.

Serviciul de Securitate al Ucrainei l-a pus pe Kadyrov pe lista persoanelor căutate, se arată în baza de date a serviciului special ucrainean. Potrivit documentului, el este acuzat în baza a două articole, printre care "purtarea unui război agresiv sau acțiuni militare agresive", care prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 10 la 15 ani în conformitate cu Codul penal ucrainean.

„SBU nu mă poate găsi deloc. Toată lumea știe că mă aflu în centrul orașului Groznîi, dar prostuțul de Serviciu de Securitate ucrainean m-a căutat pentru a mia oară. Am mai spus-o și o voi spune din nou: spuneți un loc, băieți de la SBU, și o oră! Nu este nevoie să mă căutați. Apropo, am mai fost de câteva ori în Ucraina și nu am văzut pe nimeni care să se deranjeze să mă caute. Metodele de căutare în Ucraina sunt probabil destinate doar căutării pe internet, deoarece serviciul meu de informații mă informează că SBU nu va lua și nu poate lua măsuri operaționale reale "pe teren" pentru a stabili unde mă aflu - curentul electric este tăiat în mod regulat și este foarte greu să lucrezi în astfel de condiții. De asemenea, sirenele de raid aerian sunt întotdeauna pornite”, scrie Kadîrov pe canalul său de Telegram.

Kadîrov nu este primul politician rus care a fost pus pe lista persoanelor căutate de SBU. Anterior, serviciul special i-a pus pe lista persoanelor căutate pe oficialul Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, și pe secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, care sunt acuzați de încălcarea integrității teritoriale a Ucrainei, precum și o serie de alți membri ai Consiliului de Securitate al Rusiei și reprezentanți ai comandamentului militar al Rusiei.

SBU a precizat că directorul Serviciului Federal de Securitate al Rusiei, Aleksandr Bortnikov, președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, șeful Serviciului rus al Gărzii de Stat, Viktor Zolotov, ministrul de Interne, Vladimir Kolokolțov, președintele Consiliului Federației, Valentina Matviyenko, directorul Serviciului de Informații Externe, Serghei Narîșkin, trimisul prezidențial în districtul central, Igor Șchegolev, și ministrul Agriculturii, Dmitri Patrușev, sunt, de asemenea, căutați sub suspiciunea de "încălcare a integrității teritoriale și inviolabilității Ucrainei".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.