Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski și Kuleba, despre imaginile cu execuţia unui soldat ucrainean de către ruşi: 'Acesta nu este un incident' / 'Rusia este mai rea decât ISIS'

zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut apel la lideri străini să reacţioneze la înregistrarea video de pe reţelele sociale în care este prezentată execuția unui soldat ucrainean de către invadatorii ruşi.

Zelenski a subliniat, într-un mesaj video difuzat miercuri, că ocupanţii vor fi trași la răspundere pentru crimele comise.

Liderul de la Kiev a remarcat că nimeni nu ar trebui să ignore lejeritatea cu care ucid militarii ruși. Prin urmare, consideră Zelenski, înregistrarea video respectivă ar trebui să fie vizionată de întreaga lume. Preşedintele ucrainean a subliniat că videoclipul respectiv prezintă Rusia așa cum este.

"Pentru invadatori, oamenii nu există, lor nu le pasă de fii, de frați și de copii" - a declarat Volodimir Zelenski, adăugând că Rusia încearcă să facă din acest obicei de a distruge viața o nouă regulă.

"Acesta nu este un incident, nu este un simplu episod. S-a mai întâmplat înainte, s-a întâmplat în Bucea. De mii de ori. Fiecare trebuie să reacționeze, fiecare lider. Să nu se aștepte că acestea vor fi date uitării, că va trece timpul... Nu intenţionăm să uităm nimic şi nici să îi iertăm pe asasini. Pentru toate, va fi o responsabilitate legală. Teroarea trebuie să piardă" - a afirmat Zelenski.

Preşedintele ucrainean a mai subliniat că lumea nu va înțelege dacă liderii nu vor reacţiona faţă de o astfel de cruzime.

"Acum, este nevoie de acțiune. Iar noi, în Ucraina, trebuie să ne concentrăm cât mai mult posibil pe front - să ajutăm cât mai mult posibil, să alungăm ocupantul de pe pământul nostru. Scopul principal este să câștigăm. Scopul principal în Ucraina este rezilienţa, pentru a învinge. Pentru a învinge invadatorii, pentru a condamna criminalii, pentru a fi creat un tribunal împotriva acestui stat rău. Amintire veșnică fiecărei persoane a cărei viață a fost luată de această teroare rusă. Glorie tuturor celor care luptă împotriva acestui rău. Glorie Ucrainei!" - a adăugat Volodimir Zelenski.

Dmitro Kuleba, despre imaginile cu execuţia unui soldat ucrainean de către ruşi: "Rusia este mai rea decât ISIS"

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a declarat că imaginile video cu execuția unui prizonier de război ucrainean de către ocupanții ruşi, difuzate recent pe Internet, demonstrează încă o dată că statul agresor Federaţia Rusă trebuie să fie exclus din Consiliul de Securitate al ONU.

"Este absurd că Rusia, care este mai rea decât ISIS, prezidează Consiliul de Securitate al ONU. Teroriştii ruşi trebuie alungaţi din Ucraina şi din ONU şi trbuie traşi la răspundere pentru crimele lor" - a scris Kuleba pe Twitter.

RBC aminteşte că, pe 11 aprilie, pe o rețea socială, a fost distribuită o înregistrare video în care pare să fie executat un militar ucrainean. Imaginile prezintă momentul în care rușii decapitează un bărbat în uniformă militară ucraineană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.