Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția nerușinată a ANRE la felul în care e furată populația la factură

curent

Nici vorbă de acuzațiile DNA. Procurorii acuză că Dumbrăveanu a luat mită pentru a închide ochii la dubla taxare a ENEL. ANRE se apără și spune că întreaga colaborare cu ENEL nu are nimic ilegal:

Citește și DNA a descoperit cum erau furați românii la factura de curent electric

”În legătură cu anumite opinii exprimate în spaţiul public în data de 06.06.2014, referitoare la presupusele învinuiri aduse domnului Claudiu Dumbrăveanu, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, dorim să facem următoarele precizări:

Documentele invocate în spaţiul public cu privire la tarifele aprobate de ANRE pentru SC ENEL SA respectă principiile prevăzute de legislaţia primară în vigoare, sunt tehnic şi legal argumentate, profesionist întocmite şi nu favorizează niciun operator sau companie din domeniul reglementat de ANRE, inclusiv societatea SC ENEL SA;

Consecventă respectării principiului de transparenţă în activitatea sa în acest moment, instituţia noastră pune la dispoziţia celor interesaţi în domeniu, toată documentaţia aferentă modului de reglementare a preţurilor şi tarifelor. ANRE este preocupată constant de evoluţia costurilor energiei furnizate clienţilor finali şi implicit a facturii, precum şi de sancţionarea eventualelor abateri ale operatorilor din sectorul energetic. Astfel, numai în anul 2013 Direcţia Generală Control a efectuat un număr de 1267 controale, inclusiv în cadrul grupului ENEL, în urma cărora au fost întocmite 386 procese verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, fiind aplicate amenzi în cuantum total de 7 422 700 lei.

ANRE cooperează cu instituţiile statului abilitate în privinţa elucidării tuturor aspectelor care ţin de presupusele învinuiri legate de activitatea domnului Claudiu Dumbrăveanu.”

În schimb, Compania ENEL nu doreste sa comenteze scandalul in care se afla. "Verificam datele continute de comunicatul de presa publicat de DNA. Colaboram cu autoritatile pentru a clarifica situatia si, avand in vedere stadiul investigatiei, nu putem oferi alte informatii in acest moment", spun reprezentantii ENEL.

   

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.