Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacţia primarul din Sântana, localitatea natală a laureatului Nobel Stefan Hell

daniel-tomuta

Stefan W. Hell, neamţul laureat cu Premiul Nobel pentru Chimie, s-a născut în comuna Sântana, din judeţul Arad. Între timp, Sântana a devenit oraş (în 2003), iar primar este liberalul Daniel Tomuţa. Edilul a anunţat deja că intenţionează să-l propună pe Stefan Hell pentru titlul de Cetăţean de Onoare.

"Acum o să facem și noi niște investigații, să vedem dacă mai are neamuri aici. Există, ce-i drept, mai multe familii cu numele de Hell, dar nu știm sigur dacă se înrudesc cu el. În orice caz, domnul Stefan Hell figura demult pe lista personalităților de onoare ale orașului (alături de nume precum Ștefan Augustin Doinaș și Mircea Mihăieș n.n.) și ne gîndim foarte serios să îl declarăm, prin hotărîre a consiliului local, cetățean de onoare, poate o să dăm numele domniei sale și școlii din oraș unde a învățat, pe vremuri", a declarat primarul Tomuţa, pentru inpolitics.ro.

Primarul nu ştie ca Stefan Hell să fi vizitat recent oraşul, însă susţine că îi va adresa o invitaţie oficială. "Îi vom adresa și noi o invitație să ne onoreze, de acum, cu o vizită oficială, că doar a pus, într-un fel, orașul nostru pe harta lumii", mai spune edilul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.