Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacţia Turciei după atentatele din Istanbul. Armata a atacat ţinte civile ale kurzilor din Irak

Turcia a lovit ţinte civile ale rebeliunii kurde în nordul Irakului, la mai puţin de 24 de ore după un dublu atentat revendicat de o grupare radicală kurdă şi care s-a soldat cu 38 de morţi la Istanbul, au informat luni mass-media turce, citate de AFP, potrivit agerpres.

Armata turcă, citată de agenţia Dogan, a anunţat că a lovit "membri ai unei organizaţii teroriste separatiste", referindu-se la Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), în regiunea Zab, în nordul Irakului, distrugându-le cartierul general, precum şi adăposturile şi poziţiile armate.

Citeşte şi: BOMBĂ detonată în centrul Atenei

Sâmbătă seara, o maşină a explodat în apropiere de stadionul echipei de fotbal Beşiktaş, într-un cartier extrem de frecventat din Istanbul, iar aproape un minut mai târziu un bărbat s-a aruncat în aer lângă un grup de poliţişti, într-un parc vecin.

Aceste atacuri au fost revendicate de Şoimii Libertăţii din Kurdistan (TAK), grupare radicală apropiată PKK.

Din 24 august, Turcia s-a angajat în operaţiunea "Scutul Eufratului" în nordul Siriei, în care sunt vizaţi între alţii membrii miliţiilor kurde din Unităţile de apărare a poporului (UPG), aliate SUA în Siria în lupta împotriva grupării Statul Islamic.

Citeşte şi: Peste 100 de membri ai partidului prokurd din Turcia au fost arestaţi

PKK, clasată drept "organizaţie teroristă" de Turcia, UE şi SUA, îşi are bazele din spatele liniei frontului în Kandil, în nordul Irakului.

Conflictul cu Turcia a fost reluat anul trecut, după doi ani şi jumătate de armistiţiu, şi a făcut peste 40.000 de morţi de la începutul rebeliunii kurde, în 1984.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.