DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

'Un moment de referință în parcursul european al României' - CSM dă asigurări după ridicarea MCV

zf.ro
Consiliul Superior al Magistraturii CSM

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) arată că raportul MCV prin care se constată îndeplinirea obiectivelor reprezintă „un moment de referinţă în parcursul european al României, la a cărui realizare instituţiile din sistemul judiciar au avut o contribuţie esenţială”. „Atât Consiliul, cât şi instanţele judecătoreşti şi parchetele de pe lângă acestea au depus eforturi susţinute care au condus la consolidarea eficienţei şi calităţii actului de justiţie, precum şi la întărirea independenţei sistemului judiciar”, subliniază sursa citată.

„Consiliul Superior al Magistraturii a luat act de concluziile pozitive ale Raportului Comisiei către Parlamentul European şi Consiliu privind progresele realizate de România în cadrul mecanismului de cooperare şi verificare, publicat la 22 noiembrie 2022, prin care se constată îndeplinirea obiectivelor asumate de statul român. Acesta reprezintă un moment de referinţă în parcursul european al României, la a cărui realizare instituţiile din sistemul judiciar au avut o contribuţie esenţială. Atât Consiliul, cât şi instanţele judecătoreşti şi parchetele de pe lângă acestea au depus eforturi susţinute care au condus la consolidarea eficienţei şi calităţii actului de justiţie, precum şi la întărirea independenţei sistemului judiciar”, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi seară, de CSM.

Astfel, CSM transmite mulţumiri judecătorilor şi procurorilor, dar şi personalului auxiliar de specialitate, toţi aceştia contribuind decisiv la rezultatul pe care România l-a obţinut, în pofida tuturor dificultăţilor cu care s-a confruntat sistemul judiciar în această perioadă.

„Totodată, Consiliul Superior al Magistraturii asigură întreaga societate de faptul că implicarea instituţiilor autorităţii judecătoreşti va rămâne în continuare aceeaşi, în scopul realizării unui act de justiţie subsumat garantării drepturilor şi libertăţilor cetăţeanului şi asigurării ordinii de drept”, mai scrie în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.