Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție din diaspora: Am urmărit revoltat ce s-a întâmplat cu bolnavii de la Spitalul Foișor!

ziarulunirea.ro
diaspora
Am urmărit revoltat ce s-a întâmplat cu bolnavii de la Spitalul Foișor, mutați în miez de noapte la alte spitale, pentru a face loc bolnavilor de COVID-19. Tratamentul inuman la care au fost supuși este consecința atât a faptului că sistemul sanitar din România este putred, disfuncțional, dar și a deciziilor unor funcționari publici lipsiți de viziune și empatie. Nu există vinovați doar de o singură parte a baricadei. Toate taberele, care nu ar fi trebuit să existe în vreme de criză, sunt responsabile pentru acest eșec.
Managerul spitalului, pus în funcție de câteva decenii, este vinovat pentru că a blocat cât a putut încheierea formalităților de transfer.
Raed Arafat este responsabil pentru că a grăbit inutil procesul, creând haos și făcându-i pe pacienții de la Foișor să sufere. Transferul putea fi făcut și în dimineața următoare. Ca să nu mai spun că Arafat trebuia să se asigure că sunt suficiente ambulanțe care să-i transporte pe bolnavi externați acasă, nu să lase rudele acestora să se ocupe de ei.
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, are partea sa de vină pentru că a avizat acest transfer, preferând să meargă integral pe mâna lui Raed Arafat și fără să anticipeze consecințele. Nu mai vorbim de faptul că toți acești factori de decizie știau din timp că nu vom mai avea paturi la ATI și trebuia să acționeze în consecință, nu să lase toate deciziile necesare pe ultima sută de metri.
Sistemul de Sănătate din România e cum e. Nu poate fi îmbunătăți peste noapte, după ce timp de 31 de ani toate partidele, toți politicienii, indiferent de partid, au furat și nu au mișcat un deget pentru a-l reforma. Deficiențele lui poate fi compensat cu inteligența și profesionalismul celor votați să-l gestioneze. Din păcate ei nu au dat dovadă de așa ceva, până în momentul de față. Scrie pe pagina de Facebook, Stefan Voloseniuc om de afaceri din Anglia.

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.