Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție dură a Guvernului palestinian după ce Israelul a cerut evacuarea unui spital din Gaza: O încălcare vădită a normelor dreptului umanitar

newsbasics.com
israel-gaza-palestina

Reacție dură a Guvernului palestinian după ce Israelul a cerut evacuarea unui spital din Gaza: O încălcare vădită a normelor dreptului umanitar

Guvernul palestinian a transmis un comunicat în care condamnă cererea Israelului privind evacuarea unui spital aflat în nordul Fâșiei Gaza..

"Biroul mass-media guvernamental:

Condamnăm noua crimă de ocupație de amenințare a unor unități sanitare din orașul Gaza și nord și de a le cere evacuarea spre sudul Fâșiei. Afirmăm că aceste amenințări reprezintă o încălcare vădită a normelor dreptului umanitar, și o nerespectare a protecției prevăzute pentru aceste unități ca obiecte civile. Sunt amenințări inacceptabile deoarece înseamnă o condamnare la moarte pentru mii de răniți și bolnavi din acestea. facilități.

Tragem comunitatea internațională și organizațiile relevante ale acesteia, conduse de Secretarul General al Națiunilor Unite, răspunzătoare pentru orice încercare de a prejudicia aceste unități sanitare, mai ales că coordonatele acestora sunt asigurate de ocupație, Crucea Roșie și Sănătatea Mondială. Organizare. Nu va exista niciun răspuns la amenințările de evacuare, iar echipele medicale vor rămâne la locul lor, exercitându-și rolul și datoria umanitară", precizează într-un comunicat Guvernul palestinian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.