Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție-fulger, după întâlnirea dintre premier și fermieri: Agricultura nu se salvează cu întâlniri politice, ci cu proiecte concrete

captura Antena 3
Dragos Frumosu

 

Dragoș Frumosu, liderul Federației Sindicatelor din Industria Alimentară, a Băuturilor, Tutunului și Ramuri Conexe „SINDALIMENTA”, a reacționat după întâlnirea de ieri, de la Palatul Victoria, dintre reprezentanţii Alianţei pentru Agricultură şi Cooperare și premierul Ludovic Orban. Dragoș Frumosu, cel care conduce Departamentul pentru Industrie Alimentară al PPU (social-liberal), a afirmat că demersul guvernanților este unul pur și care nu va duce la rezolvarea problemelor din agricultură și industria alimentară.

„Considerăm că acțiunea premierului este una politică, întâlnirea pe care primul-ministru a avut-o a fost una cu o organizație de buzunar a partidului și nu ni se pare corect ca noi, care am solicitat punctual rezolvarea unor probleme, să fim dați la o parte. Atât timp cât vorbim doar despre lucruri scrise pe o hârtie, fără termene și alocări bugetare, problemele din agricultură vor rămâne nerezolvate”, a explicat Dragoș Frumosu.

Liderul SINDALIMENTA a amintit că în urmă cu mai multe săptămâni, mai multe organizații din cele două sectoare de activitate au trimis o scrisoare către autorități, care conținea măsuri pentru rezolvarea principalelor probleme din agricultură și industria alimentară, dar care a fost ignorată.

Întâlnirea de la Palatul Victoria a fost una de la care au lipsit reprezentanți importanți din cele două sectoare, Dragoș Frumosu amintind de prezentanții Patronatului din Industrua Alimentară ROMALIMENTA, care reprezintă interesele celor mai puternice fabrici de produse alimentare din România și care nu au luat parte la întâlnire.

„Agricultura și industria alimentară sunt două sectoare foarte importante și ele nu pot fi dezvoltate politic, indiferent de apartenența politică și simpatiile politice ale fiecărei organizații din cele două sectoare. Lucrurile se pot rezolva doar profesional și doar acționând împreună. Membrii fiecărei organizații suferă de aceleași probleme, iar dialogul tripartit nu se face chemând doar o parte dintre factorii implicați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.