Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție la creșterea salariilor deminitarilor: Marcel Boloș se plânge că e gelos pe veniturile omologilor UE, deși are economii de un milion de lei

YouTube
Marcel Boloș

Dacă mă uit la salariile demnitarilor din UE pot să fiu invidios”, spune ministrul Investițiilor Europene, Marcel Boloș, întrebat dacă e de acord cu majorarea indemnizațiilor demnitarilor.

„Nu cunosc. Eu pot să spun altceva, ca un exercițiu de reflecție. De multe ori am fost la reuniunile Consiliului de miniștri și, întâmplător sau nu, discuțiile despre ceea ce înseamnă salarizare și felul în care își desfășoară activitatea miniștrii omologi, nivelurile lor de salarizare depășesc 15.000 de euro, în timp ce un demnitar al României are 2.500 de euro. Acest lucru spune foarte multe despre ceea ce înseasmnă sistemul de salarizare românesc al demnitarilor, pe care poate că îi criticăm, față de omologii din străinătate”, spune Marcel Boloș, citat de Mediafax.

El spune, întrebat dacă se impune majorarea salatriilor demnitarilor, că e pus „într-o situație foarte delicată pentru raportarea cu marea masă a oamenilor”.

„În solidar cu oamenii, guvernul și parlamentul nu au adoptat astfel de decizii care pot, la un moment dat, pentru oameni să fie decizii foarte sensibile. Probabil că această înghețare a salariilor demnitarilor este un exercițiu de solidaritate cu ceea ce înseamnă perioada de criză și de sărăcie prin care trec oamenii. (...) Dacă mă uit la salariile demnitarilor din UE pot să fiu invidios. Dacă mă uit la ceea ce se întâmplă cu populația României, cred că e o perioadă de cumpătare”, a adăugat Boloș.

Senatul a aprobat un amendament care prevede majorarea indemnizațiilor demnitarilor. Amendamentul a fost formulat de senatorii UDMR Turos Lorand și Fejer Laszlo Odon. Proiectul urmează să fie dezbătut de Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

Ministrul are însă economii de invidiat:

Marcel Boloș, ministrul Proiectelor Europene, are economii în valoare de aproape 1 milion de lei, potrivit declarației de avere postată pe site-ul Guvernului României. Astfel, în contul curent Boloș are 155.000 de lei, 860.000 de lei în depozite bancare. Acestor sume li se adaugă acțiuni în valoare de 53.000 de lei. Boloș este proprietarul unui teren extravilan în Măgești, a unui apartament în Oradea, cumpărat în 2003, și a unui apartament în Cluj Napoca, achiziționat în 2019. El are și un împrumut bancar, în valoare de 200.000 de lei. În anul 2011, veniturile lui Marcel Boloș au fost formate din salariul de profesor universitar la Universitarea din Oradea, 111.754 lei, plus salariul de director general al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, 279.212 lei. Acestor venituri li se mai adaugă banii câștigați din dobânzi și dividende, 18.000 de lei, informează Bihon.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.