Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul ceh după ce un etnic rrom a murit în timpul arestării: Mulţumesc ofiţerilor de poliţie Teplice pentru munca depusă

captura youtube
cehia gat presat politie

Premierul ceh Andrej Babis a avut o reacție criticată puternic după ce un polițist ceh din Teplice a ucis un etnic rrom în timpul arestării. Etnicul rrom a murit exact ca Gerge Floyd, sufocat de genunchiul polițistului iar premierul a mulțumit polițiștilor pentru munca lor.

Un bărbat de etnie rromă a murit la începutul săptămânii în Cehia, după ce poliţistul i-a pus genunchiul pe gât. Platforma civică Aresel, care luptă pentru combaterea rasismului, acuză poliţia din Teplice de tortură şi de omor, după ce premierul Andrej Babis a mulţumit poliţiştilor pentru intervenţie.

Tânăr rrom mort în Cehia după o procedură polițienească asemănătoare cu cea din cazul George Floyd (VIDEO)

„Dacă cineva distruge maşini, este agresiv şi chiar muşcă un ofiţer, nu se poate aştepta să fie tratat cu mănuşi. În plus, autopsia instanţei a dovedit în mod clar că nu a murit din cauza procedurii poliţiei. Este trist, dar o persoană normală, decentă cu greu poate ajunge într-o situaţie similară. Mulţumesc ofiţerilor de poliţie Teplice pentru munca depusă, nu le-a fost uşor”, a scris premierul Andrej Babis, pe Facebook, postare care a înfuriat societatea civilă romă.

Consiliul Europei a cerut o investigaţie independentă pentru a afla dacă victima a decedat în urma abuzului poliţiei sau dacă a decedat din alte cauze”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.