Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacţie TRANŞANTĂ a unui membru CSM, după anunţul Consiliului despre analiza protocoalelor: 'Trebuie să existe CONSECINŢE...'

mediafax.ro
CSM sigla - Consiliul Superior al Magistraturii

Reacţie tranşantă a unui membru CSM, după ce instituţia a anunţat că Plenul Consiliului urmează să examineze răspunsurile transmise, la solicitarea acestuia, de către instituţiile din sistemul judiciar, cu privire la protocoalele încheiate cu serviciile/structurile de informaţii. Victor Alistar susţine că se va avea în vedere în special posibilitatea unei încălcări a statutului magistraţilor. "Trebuie să existe consecinţe", a concluzionat Alistar într-o emisiune la Antena 3.

Citeşte şi: E OFICIAL: Un COLOS din Grecia investeşte MASIV în România. Cu cine se va 'DUELA' compania elenă

„A fost termenul prin care toate instituțiile din sistemul justițiar trebuiau să transmită CSM protocoalele încheiate cu serviciile de informații. În ședința de miercuri se va face o analiză a acestor date. E important să vedem dacă în conţinutul lor, aceste protocoale sunt de natură a adăuga la prevederile legale sau de a le contrazice, de natură a afecta independența Justiției sau de natură a afecta garanţiile prevăzute în legea fundamentală privind drepturile şi libertăţile în procedurile judiciare. E o ședință în care vom analiza răspunsurile. E un demers început pe 20 martie şi pe care îl va continua. Trebuie pentru fiecare dintre acestea parcurse nişte etape şi trase concluziile de rigoare în limita competenţelor CSM, pentru că sunt aspecte care nu vor putea fi soluţionate de Consiliu. Există următoarele opțiuni de decizie: de îmbunătăţire a legislaţiei, de sesizare a Inspecției Judiciare, transmiterea unor puncte de vedere cu privire la potențiale conflicte de natură constituțională între puterea executivă şi autoritatea judecătorească. Depinde de elementele care se vor degaja. (...) Vrem să vedem dacă s-a încălcat statutul magistraților. Trebuie să existe consecințe”, a spus Victor Alistar.

Citeşte şi: Dan Diaconescu, surpriză DE PROPORŢII pentru Klaus Iohannis: Ce PLAN ar avea celebrul om de televiziune, după eliberarea din închisoare

Recent, CSM a anunţat că în şedinţa de miercuri, 4 aprilie 2018, Plenul Consiliului urmează să examineze răspunsurile transmise, la solicitarea acestuia, de către instituţiile din sistemul judiciar, cu privire la protocoalele încheiate cu serviciile şi/sau structurile de informaţii.

"Reamintim că, în şedinţa Plenului din 20 martie 2018, s-a decis, printre altele, transmiterea unei solicitări către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, curţile de apel şi parchetele de pe lângă acestea, Institutul Naţional al Magistraturii, Şcoala Naţională de Grefieri şi Inspecţia Judiciară, în vederea comunicării Consiliului Superior al Magistraturii, în măsura în care există, a protocoalelor încheiate cu serviciile/structurile de informaţii, începând cu data de 01.01.2005", a transmis CSM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.