Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție violentă a lui Lucian Mîndruță la adresa fumătorilor din București

lucian mandruta

Bucureștean convins, Lucian Mîndruță a vorbit în emisiunea La cină de la Digi 24 despre poluarea masivă din Capitală și din cauza celor care fumează. Jurnalistul îi condamnă grav pe cei care aruncă țigările pe geamul mașinii, contribuind astfel la agravarea stării de sănătate a celor care locuiesc în București. Întrebat ce face dacă șoferul din fața lui aruncă mucul de țigară pe geam, Lucian a răbufnit:

“În visul meu, mă duc iau mucul de țigară și i-l pun așa, i-l înfig într-o nară și-l sting acolo. Sunt foarte enervat de gestul ăsta. Mai ales că sunt unii care zic - hai, mă, că nu e mare lucru, e doar un muc de țigară. Pe mine mă deranjează chiar și scrumul. De ce mă deranjează scrumul? Pentru că dacă eu trec cu bicicleta pe acolo, scrumul ăla nu dispare miraculos în aer ca într-o gaură neagră. El se transformă în suspensie în aer, pe care eu îl respir. Scrumul tău, când dai afară pe geam, se duce în plămânii mei. Dar, hai să zicem că nu-ți pasă de plămânii mei. Copilul tău când se duce să se joace afară, e în aceeași situație. Și el respiră din scrumul ăla” - a spus Mîndruță “La cină”, cu Ionela Năstase și Adi Hădean.

Jurnalistul a făcut și un mic calcul al dezastrului. “Sunt în București aproximativ două milioane de oameni, da? Rata fumatului e de 30-40%. Asta înseamnaă că vorbim despre 600-700 de mii de oameni care fumează. Hai să zicem că unul din 10 merge cu mașina la serviciu și scrumează pe geam, însemanaă 60.000 de oameni care dau o tigară pe geam în fiecare zi. 60.000 de țigări aruncate pe o suprafață de 200 de km patrați în fiecare zi. Atunci, o parte din poluarea din București, să recunoaștem, provine și de la scrumul nostru aruncat pe geam. Dar oamenii se uită la Mîndruță și zic: lasa-l, mă, e nebun, e cu capul, e cu scrumurile astea în cap. Da, și asta contează, de aceea, îi rog frumos, dacă se poate, să nu scrumeze pe geam! - a încheiat jurnalistul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.