Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacțiile liderilor Opoziției în ziua rotativei: Ce au spus George Simion, Cătălin Drulă și Ludovic Orban

usr aur usr

Reacțiile liderilor Opoziției în ziua rotativei: Ce au spus George Simion, Cătălin Drlă și Ludovic Orban

Opoziția, prin vocea liderilor lor de la AUR, USR și Forța Dreptei, a reacționat după ce Nicolae Ciucă și-a depus mandatul de premier pentru a lăsa locul lui Marcel Ciolacu pentru această funcție.

George Simion, Cătălin Drulă și Ludovic Orban au făcut declarații în ziua în care s-a decis rotativa PSD-PNL.

George Simion

Preşedintele AUR, George Simion, a declarat luni că PSD a ales să fie un "pion obedient al preşedintelui Iohannis", în loc să se întoarcă la votul românilor.

"În loc să facă ce e corect şi să se întoarcă la votul românilor, PSD a ales să fie un pion obedient al preşedintelui Iohannis", a precizat Simion, pentru AGERPRES.

El a adăugat că rotativa guvernamentală nu va schimba nimic, menţionând că va participa la consultările de marţi de la Cotroceni, în funcţie de decizia membrilor de partid ai AUR.

"Nu se va schimba nimic. Acelaşi Virgil Popescu la Ministerul Energiei, aceleaşi decizii guvernamentale bazate pe ordine venite de la ambasade. Aşteptăm decizia membrilor noştri, pe aplicaţia de mobil pe care ne consultăm cu ei, dacă participăm sau nu la consultările de mâine de la Cotroceni", a conchis Simion.

Catalin Drulă

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat luni că bilanţul de până acum al guvernării coaliţiei "este unul dezastruos", iar românii au avut parte de cele mai mari scumpiri din ultimii 20 de ani, de dublarea preţurilor la mâncare, de dublarea ratelor la bănci, iar bugetul de stat are o gaură a cărei dimensiune "creşte cu câte 10 miliarde de lei pe lună".

"Am văzut primul act dintr-un film prost, cel al acestei rotative sau rocade, cum i-au spus domnii Ciolacu şi Ciucă, în care nu mai ştiu cum să fugă de guvernare, cum să împartă ciolanul, în timp ce România o duce din ce în ce mai rău. Bilanţul primei părţi a acestei guvernări păstorite de preşedintele Iohannis, acestei guvernări în jurul PSD este unul dezastruos - cele mai mari scumpiri din ultimii 20 de ani, dublarea preţurilor la mâncare, dublarea ratelor la bănci, o gaură bugetară a cărei dimensiune creşte cu câte 10 miliarde de lei pe lună", a spus Drulă la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că venirea previzibilă a lui Marcel Ciolacu ca premier "nu este nicio schimbare, ci este de fapt o continuare şi o cădere a măştilor".

"PSD-ului i se dă de către preşedintele Iohannis al patrulea premier în timpul mandatelor şi guvernarea României ajunge şi formal pe mâinile celor care au dus ţara şi economia în gard. În acest context, l-am auzit pe fostul premier Ciucă folosind cuvântul stabilitate. Cuvântul pe care îl caută domnul Ciucă este stagnare, tot vrea să spună stagnare, dar îi iese stabilitate. România stagnează, dă chiar înapoi, oamenii trăiesc din ce în ce mai prost, îşi pierd din puterea de cumpărare din cauza acestei inflaţii stimulate de acest Guvern, tranşa a doua din PNRR nu a fost încă trasă, era prevăzută acum şase luni, reformele nu se întâmplă. Singurul lucru care rămâne la fel este pensia specială de 18.000 de lei a lui Nicolae Ciucă, care este la fel ca în prima zi în care a preluat mandatul, şi astăzi e neatinsă şi are în domnul Marcel Ciolacu un susţinător deplin al pensiilor speciale care sunt în plată", a menţionat Drulă.

Acesta a afirmat că reprezentanţii USR se vor duce marţi la Palatul Cotroceni la consultări, deşi ştiu că e "doar o şaradă cu final anunţat".

"Vom respecta formalismul acestei proceduri din respect pentru Constituţia României, ştim că e doar o şaradă cu final anunţat acest proces de consultare. Vom duce mâine mesajul românilor la Cotroceni, în acele 15 minute vom fi purtătorii de mesaj ai românilor, ceea ce aţi vrea dumneavoastră, dragi români, să îi spuneţi preşedintelui îi vom spune noi. Îi vom spune verde în faţă că a trădat România", a mai spus Drulă.

Ludovic Orban

Deputatul neafiliat Ludovic Orban, lider al partidului Forţa Dreptei, a declarat luni că guvernul condus de Nicolae Ciucă poate fi considerat "groparul clasei de mijloc" şi i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis să nu desemneze un premier de la PSD.

"Am luat act de demisia domnului Ciucă din poziţia de premier. Se încheie activitatea unui guvern care nu făcut nicio reformă, activitatea unui guvern care poate fi considerat groparul clasei de mijloc, a celor care sunt activi în economie, a celor cărora le place munca, cartea şi care au avut rezultate în activitatea lor. Se încheie activitatea unui guvern care a pierdut toate luptele pe care le-a avut de dat,care nu a făcut altceva decât să creeze o stare de tensiune în societate, să transforme societatea românească într-un butoi cu pulbere", a spus Orban la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că Guvernul Ciucă "s-a născut din trădarea electoratului PNL şi din trădarea electoratului PSD doar pentru interesul clicii dominante, nomenclaturii din cele două partide".

Ludovic Orban i-a transmis preşedintelui Iohannis că, dacă va desemna un premier de la PSD, "va rămâne ca cel mai mare trădător politic în istoria democraţiei româneşti de după 1989".

"Vreau să dau un mesaj către preşedintele Iohannis. Domnului Iohannis vreau să îi cer să nu desemneze premier din partea PSD. Dacă va face acest lucru va rămâne ca cel mai mare trădător politic în istoria democraţiei româneşti de după 1989, omul care a păcălit, a minţit şi şi-a bătut joc de 6,5 milioane de români care i-au acordat votul tocmai pentru a ţine departe PSD de guvernare şi pentru a face reforme care să schimbe toate lucrurile nocive din societatea românească care au fost aduse de PSD", a afirmat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.