Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacţiile PSD-ALDE în dosarul 'Belina', criticate DUR de UDMR: 'Sunt foarte agresive, adică foarte tari'

sigla UDMR
UDMR

Liderul deputaţilor UDMR Attila Korodi a declarat la RFI că reacţiile PSD-ALDE în dosarul "Belina" sunt "foarte agresive".

„Reacţiile sunt foarte agresive, adică foarte tari. Nu putem să excludem că vorbim despre doi membri ai Guvernului care au responsabilităţi foarte importante în contextul actual. Din cauza aceasta, într-o oarecare măsură, trebuie să înţelegem şi nervozitatea, dar mai mult nu pot să comentez, pentru că nu ştim foarte multe elemente legate de caz”, a declarat Korodi, potrivit news.ro.

În ceea ce priveşte poziţia UDMR în acest caz, Korodi afirmă că va fi una rezervată, pentru că nu pot fi trase cincluzii, iar contextul este unul nefast, în care nici sistemul judiciar în sine nu este solid.

"Suntem rezervaţi şi sunt rezervat în a-mi exprima poziţii sau puncte de vedere foarte ferme, pentru că chiar dacă mass-media a fost inundată de informaţii, încă nu putem trage anumite concluzii şi eu cred că nici n-ar fi util. Dacă sunt elemente care subliniază şi întăresc poziţia procurorilor, atunci procedura trebuie să confirme lucrul acesta. Dacă nu, nu. Oricum, această acţiune de amploare vine într-un context foarte nefast, pentru că vine în momentul în care în zona publică apar foarte multe comentarii, foarte multe stenograme, care arată că sistemul judiciar în sine nu este solid la ora actuală. Şi din cauza aceasta, să ne exprimăm poziţii, suntem mai degrabă rezervaţi în a exprima", a argumentat liderul deputaţilor UDMR.

ALERTĂ - Dan Șova, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare

El a evitat să dea un răspuns şi cu privirea la necesitatea unei demisii în cazul miniştrilor Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb.

„Nu ştiu, sincer, nu ştiu, am prea puţine informaţii. Normal ar fi să zicem, simpatic ar fi dacă aş spune da, ar trebui să-şi dea demisia. Eu mai degrabă aş spune acum, văzând şi ce scandaluri sunt în zona justiţiei, că nu pot să dau nici o recomandare la ora actuală”, declară Korodi.

El apreciază însă că rămânerea celor doi miniştri în Guvern poate genera "o slăbiciune" în activitatea lor.

"PSD-ALDE, care reprezintă coaliţia de guvernare, trebuie să aibă viziunea şi capacitatea de a vedea dacă actualii miniştri care sunt vizaţi de acţiunea DNA-ului pot să ducă mai departe mandatele lor, cu aceeaşi putere sau nu”, a susţinut Attila Korodi.

Vești URIAȘE de la specialiștii în farmacie: A fost inventat medicamentul care poate trata și preveni virusul HIV

În ceea ce priveşte votul pentru avizarea urmăririi penale a Rovanei Plumb, el a afirmat: "Normal, noi susţinem ca în astfel de situaţii să se dea aviz pozitiv, dar în grupuri nu a fost discutată situaţia actuală, nu avem date. Din păcate, au apărut în ultimele săptămâni informaţii care arată o instituţie a DNA-ului foarte slăbită, în care apar informaţii în care diferiţi procurori au subordonat deciziile proprii unor altfel de mecanisme decât cel al aplicării legii. De aceea şi recomandarea aceasta la ora actuală este destul de subţire, nu ştim ce se întâmplă în dosarul acesta (...). De aceea, principiul rămâne valabil, dar efectiv, grupul parlamentar UDMR va discuta concret cum se va poziţiona”.

DNA a anunţat vineri că vicepremierul Sevil Shhaideh este suspectă de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu când era secretar de stat la MDRAP, într-un dosar conform căruia, în 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private, susţin procurorii anticorupţie. DNA cere şi sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de urmărire penală a ministrului Rovana Plumb, în acelaşi dosar.

Preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a spus, duminică, la Antena 3, că se aşteaptă să fie chemat la DNA în "dosarul Belina", despre care a afirmat că este o "ficţiune" şi reprezintă un atac violent la adresa Guvernului şi că a primit informaţii că procurorii DNA ar urma să ajungă şi la fiul său.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a susţinut, duminică seară, la Antena 3, că se încearcă o lovitură de stat, dărâmarea Guvernului şi destrămarea coaliţiei PSD-ALDE, susţinând că DNA a ajuns să fie un instrument care face poliţie politică în România şi că a primit informaţii că se doreşte deschiderea unor dosare penale pe numele lui şi al lui Liviu Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.