DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Readaptarea strategiei privind exploatarea resurselor minerale, o șansă uriașă pentru viitorul economiei naționale

Facebook
Cristina Elena Dinu

Noua realitate economică europeană, determinată de războiul din Ucraina, obligă România la reconfigurarea și readaptarea strategiilor și politicilor publice din toate domeniile de activitate. În acest context, conducerea statului român trebuie să regândească din mers noi procese privind exploatarea resurselor, atât energetice, cât și neenergetice, astfel încât să prevenim din timp apariția unor crize cu efecte nefaste, asupra populației și a economiei, susține deputatul PSD, Elena Dinu într-un comunicat de presa.

”Una dintre preocupările actuale ale Ministerului Economiei, condus de PSD, este adecvarea strategiei privind exploatarea resurselor minerale la cerințele prezentului. În acest context, se poartă discuții active, cu toți partenerii și specialiștii din domeniul resurselor minerale neenergetice, inclusiv mediul academic și sindicatele, în scopul  actualizării Strategiei Miniere a României.

Contextul conflictului din estul țării noastre a schimbat radical priorităţile stabilite anterior războiului, în toate sferele economice, astfel încât am ajuns într-o perioadă de crize suprapuse, cărora trebuie să le facem față, pentru a nu provoca consecințe nedorite și a evita apariția unor blocaje economice greu de gestionat.

Imediat după ce Strategia Minieră a României va fi finalizată, cu definirea precisă a obiectivelor de acțiune, România va putea deveni un hub de dezvoltare în domeniul materiilor minerale neenergetice, dar şi în cel al materiilor prime rare. Avem resurse minerale importante, precum și multe nedescoperite, fapt ce ne conferă o capacitate superioară de exploatare, chiar și de export, iar atractivitatea acestor resurse va deveni un atu important  pentru țara noastră.

De asemenea, exploatarea pe scară largă a acestor resurse va dezvolta lanțul de producție autohton, prin crearea de noi locuri de muncă și apariția de noi oportunițăți investiționale și, implicit, fonduri substanțiale în economia națională.

Consider că este vital pentru Guvern să traseze și să actualizeze de urgență liniile directoare pentru dezvoltarea acestui sector, bine delimitate, armonizate conform nevoilor pieţei şi, în acelaşi timp, noilor materii care devin indispensabile în industriile de astăzi.”, a mai spus parlamentarul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.