Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Realitatea Kremlinului: Occidentul continuă să ajute Ucraina, dar stocurile sale de arme se epuizează

rador.ro
Dmitri Peskov

Țările Occidentului colectiv, conduse de Statele Unite, sunt dispuse să continue să pompeze arme în Ucraina, dar stocurile lor se epuizează, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt prezidențial rus, Dmitri Peskov, într-un interviu acordat reporterilor.

''Până în momentul de faţă, vedem că țările Occidentului colectiv, conduse de SUA, își confirmă disponibilitatea de a continua să aloce bani și să pompeze arme Ucrainei. În același timp, observăm că există și unele probleme în complexul industrial al acestor țări, odată cu epuizarea stocurilor lor de arme și muniții. Dar, deocamdată, vedem din declarațiile lor că, în ciuda tuturor dificultăților, vor continua să pompeze (arme în, n.r.) în Ucraina", a spus Peskov, răspunzând unei solicitări de a comenta datele de care dispune Agenţia de presă TASS cu privire la volumul asistenței militare occidentale acordate Ucrainei de la începutul războiului, volum care este aproape egal cu bugetul de apărare al Federației Ruse. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a menționat că există persoane în Occident care încep să se întrebe dacă Kievul cheltuiește eficient ajutorul pe care îl primește.

"Constatăm că există unele minţi care sunt mai mult sau mai puțin raţionale şi care, deocamdată, timid se interesează de eficiența cheltuirii acestor sume fabuloase în Ucraina. Știți că Ucraina suferă de această boală, mă refer la corupție. Evident că fluxul unor astfel de bani în mod cert nu este folosit doar pentru obiectivul propus. În Occident, din ce în ce mai mulți oameni înțeleg acest lucru", a menționat purtătorul de cuvânt.

"Prin urmare, acești bani vor continua să curgă, dar vedem, de asemenea, că există probleme în acest context și o iritare tot mai mare în unele țări occidentale și probleme pe viitor asociate cu aceste fluxuri de numerar. Aceste probleme pentru țările occidentale vor fi inevitabile", a concluzionat Peskov. Răspunzând la o întrebare prin intermediul căreia i s-a cerut să precizeze dacă se pot considera aceste date o dovadă în plus a faptului că are loc un război mondial dus împotriva Rusiei, el a răspuns: ''Dacă doriți, se poate spune, în mod evident...''. Potrivit datelor TASS, de la începutul operațiunii militare speciale a Rusiei în Ucraina, țările străine și organizațiile internaționale au oferit Kievului asistență în valoare totală de peste 150,8 de miliarde de dolari. Aproape o treime - 48,5 de miliarde de dolari - au fost destinate nevoilor militare ucrainene. Astfel, suma totală a asistenței occidentale acordată Ucrainei de la începutul războiului a depășit în 2022 cifra de 55,5 miliarde de dolari, de 2,7 ori bugetul de apărare al Rusiei. Și doar ajutorul mlitar pentru Kiev reprezintă 94,9% din cheltuielile Rusiei pentru apărare de anul trecut (51,1 de miliarde de dolari).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.