Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PREMIERĂ pentru România la Curtea Internațională de Arbitraj

Curtea Internațională de Arbitraj, de la Paris, este condusa de un președinte, secondat de 17 vicepreședinți, acoperind teritorial toate continentele. Pentru mandatul 2015-2018, la conducerea instituției a fost desemnat francezul Alexis Mourre.

România se poate lăuda cu un rezultat de excepție, reușind ca avocatul Crenguța Leaua să fie numită în funcția de  vicepreședinte al Curții Internaționale de Arbitraj, o premieră pentru statele est-europene cu excepția Rusiei.

"Este pentru prima data când în lista vicepreședintilor Curtii Internationale de Arbitraj ICC Paris se regaseste un jurist dintr-o tara din Europa de Est, alta decât Rusia. Aceasta numire vine dupa încheierea unui mandat de trei ani ca membru al Curtii, perioada în care m-am straduit sa am o implicare concreta si semnificativa în activitatea acestei institutii arbitrale", a declarat Leaua, potrivit Mediafax.

Curtea Internationala de Arbitraj ICC Paris este cea mai importanta institutie arbitrala la nivel global. Are sediul la Paris si birouri teritoriale în New York si Singapore, dar permite organizarea de proceduri pe teritoriul oricarui stat. Un numar semnificativ de proceduri arbitrale ICC au loc anual pe teritoriul României sau cu participarea juristilor români.

În componenta Curtii se regasesc membri numiti dintre candidatii desemnati de peste 80 de state reprezentate în cadrul ICC Paris. Rolul principal al Curtii este de a asigura administrarea arbitrajului în bune conditii, cu respectarea drepturilor partilor si cu scopul asigurarii recunoasterii si executarii hotarârilor pronuntate de tribunalele arbitrale.

Crenguta Leaua este conferentiar universitar titular la Academia de Studii Economice Bucuresti si cadru didactic asociat în cadrul programului de masterat în Arbitraj Comercial organizat de Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti. Este arbitru cu experienta în peste 100 de cazuri, fiind inclusa pe listele de arbitri ale curtilor de arbitraj de pe lânga camerele de comert si industrie din România, Austria, Polonia, Bulgaria si Slovenia, precum si din Kuala Lumpur si Shanghai.

De asemenea, este listata ca arbitru la Centrul de Arbitraj si Mediere al Organizatiei Mondiale a Proprietatii Intelectuale (Geneva). Este membra a International Council for Commercial Arbitration (Haga), a Chartered Institute of Arbitrators CIArb, a London Court of International Commercial Arbitration LCIA si a Swiss Arbitration Association ASA. Este avocat în cadrul "Leaua & Asociatii", fiind specializata în domeniul arbitrajului comercial international, cu experienta ampla si în arbitrajul privind investitiile straine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.