Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rebega: Cele două probleme ale României sunt lipsa de încredere și neglijarea tinerilor

arhiva personala
Laurentiu Rebega

Europarlamentarul Laurențiu Rebega, membru în Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, a explicat pe pagina sa de facebook care sunt cele două probleme ale României: lipsa de încredere și neglijarea tinerilor. ”Cea mai gravă problemă a României e lipsa de încredere. Economia, mediul de afaceri, educația, cultura, dar și viața de zi cu zi, toate au nevoie de un climat de încredere. În noianul de scandaluri, controverse, dispute, mitinguri autohtone și apostrofări de la Bruxelles e firesc ca acest climat de încredere să se erodeze grav. Iar, oameni buni, de aici până la dezastrul economic, mai e un pas! Cheltuielile scad, investițiile se blochează iar dezvoltarea nu se mai produce. Dacă vom continua cu ambiguitatea legislativă, cu lipsa de profesionalism și consens, vom cădea într-un dialog al surzilor, de unde nu mai e drum de întoarcere!”, își începe europarlamentarul Pro România analiza.

Dar, în egală măsură, el identifică și dezastrul provocat de ”lipsa de lideri - și de la noi, dar și din Europa - un fapt cunoscut și recunoscut, în mare parte, și în mediile politice de pe la Bruxelles”. Astfel, continuă el, ”o vorbă românească spune că „are balta pește”. Și atunci întreb: n-ar trebui tinerii să devină acea nouă generație de europeni de care avem atâta nevoie? Știu, o să-mi răspundeți că există inițiative și voluntariat, și sunt de acord. Însă o mai mare implicare a tinerilor în viața publică revigorează și împinge cultura politică înainte. Eu cred că, indiferent sub ce formă, civic, social sau cultural, direct sau indirect (prin organizații, grupuri sociale sau comunități), tinerii trebuie să participe activ la viața socială”.

Mai mult, europarlamentarul Pro România spune că ”a neglija tânăra generație - voit sau dezinteresat, din nepăsare și ignoranță - înseamnă să-ți lași țara și neamul fără viitor! Vocea tinerilor noștri trebuie ascultată, problemele, nevoile dar și aspirațiile lor trebuie aduse în prim-planul spațiului public din România! Nu demult citeam că „instituțiile europene nu reușesc să ajungă la tinerii elevi prin intermediul rețelelor sociale, deși acestea sunt folosite cu precădere de către aceștia”. ”

Rebega încheie arătând că ”e bună prezența în rețelele sociale, domnilor oficiali, dar nu e suficientă! Coborâți în stradă, în școli sau universități - acolo trăiesc tinerii, acolo e viitorul nostru! Dacă noua generație nu vrea să intre în arenă, cine va umple golul?”

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.