Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rebega (Pro România), interviu în SUA la Fox News despre poziția României în UE: `Încă avem speranțe că totul se va schimba după alegerile europarlamentare`

captura Fox News
rebega fox

Europarlamentarul Laurențiu Rebega, vicepreședinte Pro România, aflat în vizită în Statele Unite unde are mai multe întâlniri cu oameni politici americani, a acordat luni un interviu live postului american Fox News în studiourile din New York ale televiziunii. Rebega a fost întrebat de moderator despre viitorul UE și despre locul României în Europa, iar europarlamentarul a precizat că fără o nouă viziune și un nou leadership Europa va avea mari dificultăți, dar că nu există la această oră o conducere care să ofere o direcție solidă pentru viitor.

Vezi și: Ambasadorul României în Germania, scrisoare INCENDIARĂ către agenția din Germania care a răstălmăcit istoria României

Rebega nu a ezitat să arate că România e doar „pe jumătate” membru al Uniunii Europene pentru că nu este în Spațiul Schengen și a criticat UE pentru că nu îi tratează pe toți membrii săi la fel și pentru că nu reușit să pună toate țările la aceeași masă. Rebega a apărat totuși Europa în fața criticilor virulente ale moderatorului care a enumerat toate crizele prin care trece acum Uniunea, de la protestele din Franța, la Brexit și la schimbarea de lider care urmează să aibă loc în Germania.

Moderatorul l-a mai întrebat pe europarlamentarul Pro România dacă în România există dorința părăsirii UE tocmai din cauza faptului că este doar pe jumătate membru al Uniunii, dar Rebega a arătat că românii sunt pro-europeni și că doresc să aparțină unei comunități puternice cum e cea europeană.

”Încă avem speranțe că totul se va schimba după alegerile europarlamentare din 2019... Trebuie să ne pese de oameni, nu de politicienii care nu și-au îndeplinit promisiunile din campanie”, a mai spus Rebega.

Vezi și: Mai multe achitări definitive ale completurilor de 5 judecători ale ÎCCJ ar putea fi ANULATE: Orban și Bica, printre cei care ar putea fi rejudecați

La întrebarea dacă peste cinci ani UE va arăta la fel ca structură, europarlamentarul român a răspuns că ”avem o singură șansă, dacă liderii își asumă că trebuie schimbat ceva și dacă au puterea de a-și asuma un proiect unitar, nu mai multe proiecte prin care țările să fie tratate diferențiat. Dacă Europa nu găsește acest leadership, va avea o mare problemă”, și-a încheiat Laurențiu Rebega intervenția de la Fox News.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.