Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rebega (Pro România): Marile probleme ale UE nu vin de la București

Pro Romania
Laurentiu Rebega

Europarlamentarul Laurențiu Rebega, vicepreședinte Pro România și membru în Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, a declarat luni în plenul de la Strasbourg că  primirea României și a Bulgariei în Schengen reprezintă un pas în direcția impulsionării proiectului european, al reformării și implicării și al adeziunii profunde a cetățenilor de care Uniunea are nevoie în prezent.

”De când am fost ales membru al acestui Parlament, pledez pentru accesul României și Bulgariei în Spațiul Schengen. Și eu, și colegii mei români și bulgari, și mulți alți colegi din alte țări. Argumentele tehnice s-au repetat de sute de ori. Parlamentul însuși a votat mai multe recomandări în acest sens adresate Consiliului. Dar Consiliul a decis, de fiecare dată, altfel. Impresia compatrioților noștri este că suntem ținuți în antecameră, ca niște rude sărace. Și totuși, marile probleme ale Uniunii nu vin nici de la București și nici de la Sofia”, a spus Rebega în plenul Parlamentului European.

Europarlamentarul Pro România a observat că, „potrivit datelor Eurostat, România și Bulgaria sunt țările în care cetățenii au cea mai mare încredere în Uniunea Europeană. Oare, pentru a fi primiți în Schengen, ar trebui să nu mai avem încredere în proiectul european?”. El a mai arătat că ”Uniunea s-a oprit într-un punct în care statele membre nu mai sunt suverane, dar nu sunt nici egale pentru a putea vorbi, cu adevărat, despre solidaritate” și tocmai de aceea a indicat aderarea României și Bulgariei la Schengen ca o parte a soluției pentru viitorul Uniunii.content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.