Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rebelii Houthi lovesc din nou la intrarea în Marea Roșie - Atacuri cu rachete și drone asupra unui petrolier și a unui vas de război american

racheta balistica

Două rachete lansate de pe teritoriul deținut de rebelii Houthi din Yemen au ratat astăzi un tanc petrolier comercial în apropierea strâmtorii Bab el-Mandeb, a declarat un oficial american.

O navă de război americană a doborât și o dronă Houthi care zbura în direcția sa în timpul incidentului, spune oficialul. Nimeni nu a fost rănit în atac, spune oficialul.

Nava care a fost vizată, petrolierul Ardmore Encounter, sub pavilionul Insulelor Marshall, se îndrepta spre nord, spre Canalul Suez din Marea Roșie, au arătat datele de urmărire prin satelit analizate de Associated Press.

Nava venea din India și avea la bord un echipaj de securitate înarmat, potrivit datelor transmise de navă.

Ardmore Shipping Corp., care deține și operează nava, nu răspunde imediat unei cereri de comentarii. Compania se tranzacționează la Bursa de Valori din New York, iar acțiunile au crescut ușor la tranzacționarea pieței de schimb, până la 13,64 USD pe acțiune.

Houthii nu au recunoscut imediat atacul. Operațiunile comerciale maritime ale armatei britanice din Regatul Unit, care oferă avertismente marinarilor din Orientul Mijlociu, au raportat anterior un incident în aceeași zonă a Ardmore Encounter. De asemenea, a raportat un incident care a avut loc în largul coastei Omanului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.