Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rebelii pro-ruși au ucis 12 ultranaționaliști în Donețk

ucraina



'Ei au căzut într-o ambuscadă şi au fost loviţi de tirurile trase în apropiere de gara feroviară în cartierul Petrovski', la periferia vestică a Doneţkului, capitală regională, fief al separatiştilor proruşi, a indicat Artem Skoropadski, purtător de cuvânt al mişcării.

'Doisprezece soldaţi s-au alăturat Armatei Cerului (eroii mişcării de contestare care şi-au pierdut viaţa în timpul ciocnirilor cu trupele antirevoltă). Este o tragedie pentru noi şi moartea patrioţilor este o catastrofă pentru Ucraina', scrie pe pagina sa din Facebook un alt purtător de cuvânt al Pravâi Secktor, Borislav Bereza.

Liderul mişcării, Dmitro Iaroş, candidat la ultimele alegeri prezidenţiale în Ucraina, un inamic jurat al Rusiei, unde este urmărit pentru 'incitare la terorism', a menţionat 'pierderi oribile' în rândurile formaţiunii. 

Mişcarea Pravâi Sektor (ultranaţionalistă), care a fost în prima linie a protestelor de la Kiev ce au condus la înlăturarea regimului prorus al preşedintelui Viktor Ianukovici în luna februarie, este detestată în regiunile din estul rusofon al Ucrainei.

Potrivit primăriei din Doneţk, cartierul Petrovski a fost teatrul unor lupte intense şi în noaptea de marţi spre miercuri au avut loc tiruri de artilerie, în urma cărora au fost distruse mai multe case, iar cinci civili au fost răniţi.

sursa: agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.