Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul e în alertă maximă: rebelii pro-Ucraina se pregătesc să atace Moscova

rebeli anti rusia

Voluntarii legiunii „Libertatea Rusiei”, care au luat parte la un raid recent în regiunea Belgorod, recrutează ruși în rândurile lor. Când există suficiente forțe, nu exclud că vor încerca să atace Moscova, informează The Times.

Potrivit unui purtător de cuvânt al legiunii cu nume general"Cezar", "mii de solicitanți" din Rusia vor să intre în unitatea lor. Potrivit acestuia, ei intră în Ucraina prin "anumite state neutre de frontieră". "Avem un flux constant de recruți, și este în creștere", spune el.

Cezar spune că unitatea va continua să atace frontiera până când forțele lor vor fi suficient de mari pentru a ataca Moscova. „Avem oportunități semnificative. Avem mortare, vehicule blindate, Stinger MANPADS, sisteme antitanc portabile pentru om și drone de recunoaștere foarte eficiente", a spus acesta.

Potrivit acestuia, acum în Legiunea "Libertatea Rusiei" există între 500 și 1000 de luptători. "Nu suntem infractori și nu suntem o companie militară privată ca Wagner. Suntem cu toții cetățeni ai Federației Ruse. Unii dintre noi au servit anterior în Forțele Armate ale Ucrainei", a declarat purtătorul de cuvânt.

Reacția lui Vladimir Putin la atacul din Moscova

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat marţi că atacul cu drone care a vizat în zori Moscova, unul fără precedent, a fost o replică la o lovitură rusă contra cartierului general al informaţiilor militare ucrainene, transmite AFP.

''Am evocat deja posibilitatea unor lovituri împotriva centrelor de luare a deciziilor. Cartierul general al informaţiilor militare (ucrainene), care a fost atacat în urmă cu două sau trei zile, face parte dintre acestea'', a declarat Putin la televiziune.

''Drept răspuns, regimul de la Kiev a ales o cale diferită'', a adăugat şeful statului rus.

Potrivit lui Putin, citat de Reuters, acest atac cu drone, cel mai mare comis de Ucraina împotriva Rusiei, a reprezentat o încercare de a intimida Rusia şi pe cetăţenii ruşi.

Rusia a afirmat că opt drone au vizat zone civile din Moscova şi din jurul acesteia, unde trăiesc în total aproximativ 21 de milioane de oameni, la primele ore ale zilei de marţi, dar că fie dronele au fost doborâte, fie au fost deviate cu ajutorul unor echipamente electronice speciale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.