Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rebeliunea grupului Wagner: Prima reacție a Patriarhului Kiril

Twitter.com
patriarhul kirill al Rusiei

Patriarhul Moscovei și al Rusiei, Kirill, a adresat compatrioților săi un mesaj în care și-a exprimat sprijinul pentru eforturile președintelui rus Vladimir Putin de a preveni tulburările din țară.

„Confruntarea militară este o încercare în care noi, chiar mai mult decât în ​​alte momente, suntem chemați să păstrăm cu grijă unitatea națională, să ne rugăm lui Dumnezeu, să ne sprijinim pe soldați și unii pe alții cu toată puterea”, se arată in adresa patriarhului, publicată sâmbătă pe site-ul Bisericii Ortodoxe Ruse.

Potrivit acestuia, astăzi, „când frații noștri luptă și mor pe fronturi, îndeplinindu-și dezinteresat datoria, când dușmanii direcționează toate eforturile spre distrugerea Rusiei, orice încercare de a semăna discordie în interiorul țării este cea mai mare crimă care nu are nicio justificare”.

Rugându-se pentru o rezolvare pașnică a situației actuale, patriarhul îi îndeamnă pe cei care, „luând armele, sunt gata să le îndrepte împotriva fraților lor”, să se gândească din nou.

"În fața unei amenințări comune, trebuie să menținem unitatea minții, să depășim nemulțumirile și ambițiile personale. Oricât de dificil este uneori", spune Patriarhul Kirill.

El a încheiat exprimând sprijinul pentru eforturile președintelui Putin de a „preveni tulburările din țara noastră” și a cerut tuturor să se roage pentru pace și unitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.