Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rebeliunea lui Prigojin: Măsuri de securitate fără precedent la Moscova

EPA-EFE
Moscova politie

Revolta lui Evgheni Prigojin genrează panicaă la Moscova. Autoritățile au pus în aplicare măsuri de securitate fără precedent după ce grupul Wagner a preluat controlul asupra orașului Rostov pe Don, cartierul general al Districtului militar Sud.

Pentru a preveni un posibil atac terorist pe teritoriul Moscovei și al regiunii Moscovei, autoritățile ruse demarează o operațiune antiteroristă.

Comitetul antiterorist rus a anunţat că instituie alertă antiteroristă în Moscova şi în regiunea înconjurătoare după revolta grupului de mercenari Wagner, a anunţat agenţia de ştiri rusă Ria, preluată de Reuters.

„Toate evenimentele publice de la Moscova au fost anulate, anunță primarul Sobyanin.

Oamenii mai pot veni și pleaca. Toate serviciile orașului din capitală funcționează pe deplin”

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a declarat într-o postare pe Telegram că în oraș se iau „măsuri antiteroriste” „în legătură cu informațiile primite”.

„În legătură cu informațiile primite, la Moscova se iau măsuri antiteroriste care vizează întărirea măsurilor de securitate”, a scris el.

Potrivit primarului, măsurile includ controale suplimentare pe drumuri și limitări ale adunărilor publice din oraș.

În urma comentariilor șefului lui Wagner, Evgheni Prigojin, care a numit conducerea militară rusă rea și a jurat că se va răzbuna pentru ceea ce el pretinde că a fost o lovitură cu rachete împotriva trupelor sale în Ucraina de către armata rusă, Moscova a întărit măsurile de securitate în capitală.

OMON din Rusia sau Unitatea de poliție cu scop special și Unitatea specială de răspuns rapid a Gărzii Ruse au fost puse în alertă maximă, iar infrastructura de transport, iar agențiile guvernamentale au fost „puse sub o protecție sporită”, au declarat forțele de ordine ruse pentru publicația de știri rusă TASS, controlată de stat. .

Între timp, bărbați neidentificați, despre care se presupune că sunt trupe Wagner, au intrat de atunci în orașul Rostov, din sudul Rusiei, și au înconjurat mai multe clădiri administrative, potrivit instituțiilor locale de știri și mărturiilor martorilor.

Anterior, Prigojin însuși a susținut că luptătorii săi au intrat în regiunea Rostov.

Evgheni Prigojin, liderul grupului paramilitar Wagner, a afirmat sâmbătă că a intrat în Rusia cu trupele sale cu scopul de a răsturna conducerea militară, spunând că este "gata să moară" împreună cu cei 25.000 de oameni ai săi pentru a "elibera poporul rus".

Procuratura generală rusă a anunţat deschiderea unei anchete pentru "răzvrătire armată" împotriva lui Prigojin, care s-a revoltat după ce a acuzat armata că i-a bombardat oamenii. Autorităţile au înăsprit măsurile de securitate la Moscova şi în alte câteva regiuni din Rusia.

Această turnură dramatică a evenimentelor, cu multe detalii neclare, pare a fi cea mai mare criză internă cu care se confruntă preşedintele Vladimir Putin de când în februarie anul trecut a ordonat o invazie la scară largă a Ucrainei, numind-o "operaţiune militară specială", comentează Reuters.

Liderul grupării paramilitare Wagner a afirmat într-o înregistrare video postată pe Telegram că se afla sâmbătă dimineaţa în cartierul general al armatei ruse din oraşul Rostov, un centru-cheie pentru asaltul Rusiei asupra Ucrainei, şi că a preluat controlul asupra unor situri militare, inclusiv asupra unui aerodrom.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.