Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La invitația Institutului Național de Statistică, cultele și minoritățile au participat la primul mare webinar pe tema recensământului

Institutul Național de Statistică a găzduit, joi, un webinar cu tema Recensământului Populației și Locuințelor, la care au participat reprezentanții cultelor religioase și ai minorităților naționale.

În cadrul webinarului, prof. univ. dr. Tudorel Andrei, președintele INS, a prezentat calendarul și elementele de noutate ale RPL (digitalizarea integrală, posibilitatea de autorecenzare online), iar Cătălin Raiu, director de comunicare INS, a prezentat importanța recensământului pentru cultele religioase și minoritățile naționale și a prezentat site-ul www.recensamantromania.ro.

La webinar au fost prezenți reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române, Bisericii Romano-Catolică, Bisericii Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, Cultului Creștin Baptist, Bisericii Creștine după Evanghelie, Bisericii Reformate din România și Bisericii Evanghelice C.A din România.

Din partea organizațiilor minorităților naționale au participat reprezentanți din partea Asociației Italienilor din România, Federației Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic, Forumului Democrat al Germanilor din România, Uniunea Elenă din România și Uniunea Polonezilor din România. De asemenea, au participat reprezentanți din partea Asociației Analiștilor în Politici Publice, ai Laboratorului de Religie și Societate și Instiututului de Sociologie.și ai presei confesionale

Webinarul s-a încheiat cu o sesiune de întrebări și răspunsuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.