Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Erdogan pare că vrea să-l salveze pe Vladimir Putin: 'Prețul izolării Rusiei va fi nesfârșit!'

pintelist
erdogan putin

Politica de izolare a Rusiei va duce la consecințe grave pentru țările europene, a declarat președintele turc Recep Tayyip Erdogan, citat de agențiile de presă pro-Kremlin Ria Novosti sau TASS. El a adăugat că prețul va fi suportat și de Polonia. Președintele turc a vorbit la un post TV rusesc și despre "drumul spre pace" din Ucraina.

Canalul rusesc "Rusia 1" a difuzat duminică o declarație a președintelui turc Recep Tayyip Erdogan. În timpul discuției, Erdogan a declarat că "politica de izolare a Rusieiva duce la consecințe grave". „Prețul va fi infinit. Iar acest preț este din ce în ce mai mult plătit de Europa și odată cu el de Polonia”,a afirmat el, citat de presa pro-Kremlin.

În timpul conversației, președintele turc a spus că toate părțile implicate în războiul din Ucraina vor putea beneficia dacă pacea se va încheia. Potrivit lui Erdogan, "drumul spre pace" ar trebui să ducă prin dialog între Rusia și Ucraina. El a adăugat că angajamentele de a depune eforturi pentru rezolvarea "crizei actuale" sunt încă în curs de menținere.

Miercuri dimineață, în timpul summitului G20 de la Bali,  președintele turc a anunțat că scopul său este de a organiza o reuniune a reprezentanților Rusiei și Ucrainei. "De îndată ce mă voi întoarce (din Indonezia), voi vorbi cu Vladimir Putin", a declarat el.

Potrivit site-ului ucrainean Pravda, vineri, Erdogan a avut o convorbire telefonică cu Vladimir Putin și Volodimir Zelenski. Subiectul discuțiilor a fost acordul privind transportul cerealelor ucrainene. Erdogan i-a mai spus lui Putin că, cu cât războiul din Ucraina continuă mai mult, cu atât este mai mare riscul unei crize alimentare globale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.