Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Tayyip Erdogan a anunțat începerea construirii unei conducte de gaz în Marea Neagră

Anadolu Agency
Erdogan

Turcia a început luni construcția unui gazoduct pe fundul Mării Negre, în largul coastei republicii. La ceremonie a participat președintele turc Recep Tayyip Erdogan, scrie agenția de presă Tass. Turcia intenționează să investească 10 miliarde de dolari în dezvoltarea zăcămintelor de gaze din Marea Neagră

„Suntem foarte încântați că am ajuns într-un stadiu atât de avansat al producției de gaze în Marea Neagră. În primul trimestru al anului 2023, 10 milioane de metri cubi de gaze vor intra în sistemul nostru național de transport al gazelor. Sperăm că zăcământul de gaze Sakarya va atinge vârful producției (de gaz) în 2026”, a spus Erdogan la postul de televiziune TRT .

Potrivit președintelui turc, „descoperirea unui zăcământ de gaze în Marea Neagră este un eveniment istoric”. „Vedem energia ca o cheie a cooperării regionale, nu o arenă pentru tensiuni și confruntări”, a adăugat Erdogan.

Pe 21 august 2020, Erdogan a anunțat că Turcia a descoperit rezerve mari de gaze naturale în Marea Neagră. Până în 2023, autoritățile se așteaptă să înceapă livrările pe piața internă. Între timp, la jumătatea lunii octombrie a anului trecut, Erdogan spunea că „volumul rezervelorse ridica la 405 miliarde de metri cubi”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.