Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Tayyip Erdogan a discutat telefonic cu omologul său israelian, Isaac Herzog

Twitter
erdogan

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a discutat telefonic luni cu omologul său israelian, Isaac Herzog, potrivit preşedinţiei de la Ankara, un demers puţin obişnuit între aceste două ţări ale căror relaţii sunt tensionate, notează AFP.

Apelul telefonic a intervenit după discuţiile purtate sâmbătă de şeful statului turc cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, pe care l-a asigurat că Ankara "nu va rămâne tăcută în faţa opresiunii israeliene din Palestina", potrivit preşedinţiei turce, potrivit agerpres.ro.

Recep Tayyip Erdogan s-a erijat în apărător al cauzei palestiniene în timpul celor 18 ani la putere, în calitate de prim-ministru sau preşedinte, şi acuză regulat Israelul de "terorism" împotriva palestinienilor.

În cursul discuţiei cu preşedintele israelian, Recep Tayyip Erdogan a insistat asupra "importanţei foarte mari" a relaţiilor dintre Israel şi Turcia pentru securitatea şi stabilitatea în Orientul Mijlociu.

Liderul de la Ankara a subliniat, de asemenea, că Turcia pune accentul pe continuarea dialogului, în pofida diferenţelor de opinii, şi i-a declarat omologului său israelian că întreaga comunitate internaţională aşteaptă "o soluţie cu două state la conflictul israeliano-palestinian în cadrul rezoluţiilor ONU".

El a scos în evidenţă şi potenţialul puternic de cooperare între cele două ţări în domeniile energiei, turismului şi tehnologiei.

Isaac Herzog, fost lider al Partidului Muncii, a fost învestit săptămâna trecută preşedinte al Israelului, un post în mare parte onorific.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.