Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Tayyip Erdogan a sosit în Insula Bali pentru G20, la o zi după atentatul din Istanbul

alephnews.ro
Recep Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a sosit luni în insula indoneziană Bali, au constatat jurnaliştii AFP, a doua o zi după un atentat la Istanbul ce a ucis şase persoane.

Liderul turc, care urmează să participe la summitul G20 care reuneşte marile economii mondiale, a denunţat duminică un "atentat josnic" pe care autorităţile turce l-au atribuit Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Ministrul turc de interne Souleyman Soylu a anunţat luni arestarea unei persoane responsabile pentru atentat, potrivit Agerpres.

Atentatul, care nu a fost revendicat, a făcut şase morţi şi 81 de răniţi, dintre care jumătate au fost spitalizaţi.

El a fost comis duminică după-amiază pe o stradă pietonală foarte populară, pe care se plimbă localnicii şi turiştii.

PKK, considerat grup terorist de Ankara, se află de asemenea în centrul unei dispute între Suedia şi Turcia care blochează admiterea Stockholmului în NATO încă din luna mai. Turcia acuză Suedia de laxism faţă de militanţii PKK, aminteşte France Presse.

Preşedintele turc a indicat la începutul lunii noiembrie că doreşte să discute la Bali cu Rusia despre livrările de cereale din porturile ucrainene, blocate demult de războiul din Ucraina.

Un acord cerealier semnat la sfârşitul lunii iulie la Istanbul a permis reluarea livrărilor, dar acesta va expira foarte curând la 19 noiembrie.

Recep Tayyip Erdogan a promis de asemenea că Rusia şi Turcia vor livra "gratuit" cereale ţărilor africane aflate în pericol de foamete.

Dar preşedintele rus Vladimir Putin a renunţat în cele din urmă să meargă la summit şi şi-a trimis ministrul de externe Serghei Lavrov să-l reprezinte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.