Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Tayyip Erdogan anunță că planul militar al Turciei în Siria trece la alt nivel: Ce oraș va fi atacat

BILD
Recep Tayyip Erdogan

Oraşul Tell Rifaat, situat la circa 40 de km nord de Alep, este următoarea ţintă a operaţiunii militare a Turciei împotriva miliţiilor kurde din nordul Siriei după preluarea controlului în Afrin, a anunţat duminică preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, potrivit AFP.

"Cu voia lui Dumnezeu, vom face ca această operaţiune să îşi atingă scopul - să preluăm în scurt timp controlul în Tell Rifaat", a declarat Erdogan la Trabzon, pe coasta Mării Negre, scrie agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan nu a mai apărut la Realitatea Tv de câteva zile! Ce s-a întâmplat cu jurnalistul și ce plănuiește

La 18 martie, forţele turce, cu ajutorul unor trupe siriene aliate, au preluat controlul în enclava Afrin din nordul Siriei, alungând miliţiile kurde Unităţile de Apărare a Poporului (YPG) la capătul unei ofensive începute în urmă cu două luni.

YPG sub clasate drept 'teroriste' de către Ankara, dar reprezintă un aliat important al coaliţiei internaţionale conduse de SUA în lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI).

Citește și: Gigi Becali dă un nou tun: Suma colosală pe care o va putea încasa patronul Stelei

De a doua zi, Erdogan s-a declarat pregătit să extindă ofensiva împotriva miliţiilor kurde şi în alte zone din nordul Siriei.

Ankara nu şi-a ascuns niciodată ostilitatea faţă de autonomia de facto obţinută de kurzi în Siria în vaste teritorii din apropierea frontierei cu Turcia, datorită conflictului care face ravagii în Siria din 2011.

Citește și: Fosta soție a lui Andrei Gheorghe rupe tăcerea: Ce s-a întâmplat când au vorbit ultima dată .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.