Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Tayyip Erdogan dă ordin pentru închiderea gurii asociaţiilor care critică guvernul: 'E timpul ca Turcia să scape de această ruşine'

Agerpres - Reuters
Recep Tayyip Erdogan

Turcia are nevoie de o nouă legislaţie pentru a reduce influenţa sindicatelor şi asociaţiilor care critică politicile guvernului, cel mai recent caz fiind răspunsul la pandemia de coronavirus, a declarat miercuri preşedintele Recep Tayyip Erdogan, citat de dpa, potrivit AGERPRES.

Anumite asociaţii, inclusiv Asociaţia Medicală Turcă (TTB), au acţionat "împotriva constituţiei", le-a spus Erdogan membrilor partidului său în parlament la Ankara, descriind situaţia ca "insuportabilă".

"Este timpul ca Turcia să scape de această ruşine", a spus el, cerând sprijinul aliatului său de extremă dreaptă, Partidul Mişcarea Naţionalistă (MHP).

Liderul MHP, Devlet Bahceli, a cerut, la începutul acestei luni, ca TTB să fie închisă după ce grupul a pus sub semnul întrebării transparenţa guvernului şi a criticat lipsa măsurilor de protejare a angajaţilor din sănătate.

Citește și: Gabriela Firea reacționează după declarațiile lui Tătaru și Arafat: Nu am auzit nici măcar o măsură care să vină din partea Guvernului şi care să ne garanteze limitarea răspândirii coronavirului

TTB, printre alte grupuri, a fost extrem de critică faţă de gestionarea de către guvern a pandemiei, acuzând autorităţile de

manipularea datelor zilnice ale infecţiei cu coronavirus.

Cea mai recentă propunere a lui Erdogan intervine în urma unei reglementări similare în timpul verii. Proiectul de lege adoptat atunci a fost criticat de grupurile pentru apărarea drepturilor şi avocaţi care consideră că modifică structura barourilor în folosul celor prietenoase faţă de guvern şi afectează independenţa judiciară.

O reglementare similară va ajuta la îmbunătăţirea reprezentării medicilor în cadrul TTB, a argumentat Erdogan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.