Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Tayyip Erdogan e acuzat de organizarea unei ''lovituri de stat civile''

erdogan

Kemal Kiliçdaroglu, liderul principalei formaţiuni politice din Turcia, Partidul Social-Democrat (CHP), l-a acuzat duminică pe preşedintele ţării, Recep Tayyip Erdogan, de organizarea unei ''lovituri de stat civile'', după eşecul negocierilor pentru formarea unui guvern de coaliţie ce deschide calea unui nou scrutin legislativ, relatează AFP.

''Ne confruntăm cu o lovitură de stat civilă'', a declarat liderul CHP, făcând aluzie la cele trei lovituri de stat militare din istoria recentă a Turciei (în 1960, 1971 şi 1980).

''Nici o lege nu este respectată în acest moment în Turcia. Democraţia este suspendată, ca şi Constituţia'', a afirmat Kiliçdaroglu într-o conferinţă de presă, ce a avut loc la sediul partidului din Ankara şi care a fost transmisă de televiziunea turcă.

Aflat la putere de 13 ani, Partidul Justiţie şi Dezvoltare (AKP), formaţiunea lui Erdogan, şi-a pierdut majoritatea absolută la alegerile legislative din 7 iunie, obligându-l să negocieze cu opoziţia pentru formarea unui guvern de coaliţie. Dar negocierile n-au dat nici un rezultat. CHP şi Partidul Acţiunea Naţionalistă (MHP, de dreapta), care au obţinut 25 % şi, respectiv, 16,3 % din sufragii, nu au ajuns la un acord cu AKP.

În opinia CHP, Erdogan a provocat deliberat eşuarea negocierilor pentru a îndrepta ţara spre un nou scrutin legislativ, în speranţa de a obţine rezultate mai bune.

Erdogan, care se va întâlni luni cu preşedintele parlamentului pentru a stabili condiţiile unui nou scrutin, a anunţat deja alegeri anticipate pe 1 noiembrie, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.