Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Tayyip Erdogan lansează noi acuzații: Cine ar sta în spatele atacurilor cu bombă

Recep Tayyip Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a acuzat joi pe susţinătorii clericului Fethullah Gulen, aflat în exil în SUA, că au fost implicaţi într-o serie de atacuri cu bombă care au avut loc în estul Turciei, atribuite Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), relatează Reuters.

Într-un discurs televizat, Erdogan a declarat că Turcia se confruntă cu atacuri teroriste comise de diverse organizaţii teroriste care acţionează împreună. El a afirmat că susţinătorii lui Gulen au fost complici în atacurile comise joi de militanţii kurzi care au ucis şapte membri ai forţelor de securitate şi au rănit alte 224 de persoane în sud-estul Turciei.

Citește și: Prima poză cu Simona Halep și bărbatul de la care vrea 3 copii

Turcia îl acuză pe predicatorul Gulen de organizarea puciului eşuat din 15 iulie şi doreşte ca SUA să-l extrădeze. Gulen, aflat din 1999 într-un exil autoimpus în Statele Unite, a negat aceste acuzaţii şi a condamnat puciul.

Din punct de vedere ideologic, clericul musulman Fethullah Gulen are puţine în comun cu organizaţia separatistă PKK, care doreşte autonomia regiunii din sud-estul Turciei cu populaţie majoritar kurdă. PKK este considerată o organizaţie teroristă de SUA, Ankara şi alte state europene.

Citește și: S-a deschis prima terasă pentru nudiști / VIDEO

Sud-estul Turciei este din nou scena unor lupte sângeroase între PKK şi forţele de securitate turce din vara anului trecut, după eşuarea negocierilor de pace menite să pună capăt acestui conflict, care a făcut peste 40.000 de morţi din 1984, aminteşte sursa citată de agerpres.ro.

Citește și: Mihaela Rădulescu, topless și cu fundul la vedere: Ce poze și-a pus diva / 18+

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.