Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Tayyip Erdogan scrie ISTORIE în Grecia: Se întâmplă pentru prima dată în ultimii 65 de ani

reuters
Erdogan

Recep Tayyip Erdogan urmează să meargă 'în zilele următoare' în Grecia, prima vizită a unui preşedinte turc în ultimii 65 de ani în această ţară, a anunţat joi agenţia de presă turcă Anadolu, relatează AFP.

'Preşedintele nostru va fi primul preşedinte turc care va vizita Grecia în ultimii 65 de ani. Cred că această vizită va avea rezultate semnificative', a declarat joi vicepremierul turc Hakan Cavusoglu, adăugând că data acestei vizite nu a fost stabilită, însă va avea loc 'în zilele următoare'.

Citește și: Premierul Mihai Tudose le furnizează material procurorilor DNA! Dezvăluirea INCENDIARĂ făcută, joi, în Parlament

Erdogan s-a deplasat la Atena în calitate de premier, funcţie pe care a ocupat-o în perioada 2003-2014, scrie agerpres.ro.

Vizita preşedintelui turc în Grecia continuă seria de întâlniri la nivel înalt dintre cele două ţări în ultimele luni. În iunie, premierul turc Binali Yildirim s-a întâlnit cu omologul său grec Alexis Tsipras la Atena, iar ministrul de externe grec Nikos Kotzias a efectuat o vizită în Turcia la sfârşitul lunii octombrie, în timpul căreia s-a întâlnit cu Erdogan.

Citește și: Primarul Gabriela Firea are propriul ziar! Cine se ocupă de el – a colaborat și în trecut cu edilul Capitalei

Relaţiile dintre Turcia şi Grecia reprezintă o problemă regională majoră, cele două ţări aflându-se în prima linie a crizei migranţilor cu care se confruntă Europa, precum şi în negocierile privind reunificarea insulei Cipru, divizată din 1974, când armata turcă a invadat partea sa de nord ca reacţie la o lovitură de stat ce urmărea alipirea ţării la Grecia.

În ceea ce priveşte imigraţia, cele două ţări au reuşit să coopereze după încheierea acordului între UE şi Ankara, semnat în martie 2016, care a redus semnificativ fluxul de migranţi spre Europa via Turcia şi insulele greceşti.

Citește și: Ordonanța de Urgență pe care o pregătește Guvernul Tudose! Premierul anunță că va REZOLVA „singura problemă reală” .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.