Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Tayyip Erdogan va efectua o vizită de stat în Germania: Va fi primit cu onoruri militare

brunchnews.com
merkel erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan va efectua o vizită de stat în Germania în zilele de 28 şi 29 septembrie, în cursul căreia se va întâlni cu omologul său german, Frank-Walter Steinmeier, şi cu cancelarul Angela Merkel, a comunicat marţi preşedinţia germană, transmite dpa.

Erdogan va fi primit de Steinmeier cu onoruri militare, după care va participa la un banchet în seara de 28 septembrie, a indicat preşedinţia de la Berlin, fără alte detalii, scrie agerpres.ro.

Citește și: Românii și-ar putea lua adio de la voucherele de vacanță! Bogdan Trif a vorbit despre asta

Pentru stabilirea agendei discuţiilor dintre preşedintele Erdogan şi cancelarul Merkel se poartă încă negocieri 'în strânsă consultare' cu partea turcă.

Relaţiile dintre Berlin şi Ankara s-au înrăutăţit după ce parlamentul german a recunoscut în 2016 genocidul împotriva armenilor comis în 1915, în perioada Imperiului Otoman.

Citește și: Știa că vine pesta porcină? Gestul suspect făcut de fiul lui Liviu Dragnea

Cu toate acestea, prin dimensiunile, poziţia geografică şi forţa militară, ca şi prin rolul său în reducerea efectelor crizei refugiaţilor în Europa, Turcia are o importanţă strategică enormă pentru Berlin.

Membri ai comunităţii kurde din Germania intenţionează să organizeze un protest la Poarta Brandenburg din Berlin în timpul vizitei lui Erdogan, pentru a denunţa tratamentul aplicat acestei minorităţi de către statul turc.

Citește și: EXCLUSIV! Am aflat cât plătește fiul lui Liviu Dragnea doar pentru închirierea salonului unde va avea loc nunta sa .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.