Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recital al lui Tudor Gheorghe în prezenţa Patriarhului Kirill: Nu dau un Ceahlău pe toţi Uralii/Urăsc hotarul de la Prut

narcisavadanei.wordpress.com
Tudor Gheorghe

Tudor Gheorghe a susţinut un recital în faţa Patriahului Daniel, a Patriarhului Kirill şi a celorlalţi conducători de Biserici Ortodoxe prezenţi la Bucureşti, printre versurile recitate în cadrul a ceea ce artistul a numit "un lung poem al suferinţei", au fost şi cele ale lui Andrei Ciurunga: "Că nu dau un Ceahlău pe toţi Uralii/Şi că urăsc hotarul de la Prut".

"Nu vor fi aplauze în această seară. Veţi auzi un lung poem al suferinţei, al rugăciunii, la care au semnat pseudonime ilustre precum Andrei Ciurunga, Nichifor Crainic, Radu Gyr", a anunţat Tudor Gheorghe în deschiderea recitalului susţinut vineri cu ocazia etapei finale a Festivalului-Concurs Naţional de Muzică Bisericească "Lăudaţi pe Domnul!".

"Nu-s vinovat c-am îndârjit şacalii/Şi c-am strigat cu ţipătul durut/Că nu dau un Ceahlău pe toţi Uralii/Şi că urăsc hotarul de la Prut", sunt versurile compuse de Andrei Ciurunga şi interpretate de Tudor Gheorghe în acompaniament de chitară.

Info Prut şi deschide.md au relatat despre acest moment din timpul vizitei Patriarhului Kirill la Bucureşti. Patriarhul Daniel i-a oferit maestrului Tudor Gheorghe distincţia Crucea Patriarhală, cea mai înaltă distincţie a Patriarhiei Române. La final, Patriarhul Kirill a mulţumit Părintelui Patriarh Daniel pentru invitaţia la concert şi a apreciat prestaţia artisitică a grupurilor corale participante. "Preafericirea Voastră, aş vrea să vă mulţumesc pentru concertul la care am participat şi pentru organizarea unui astfel de concurs minunat. Oamenii care cântă în biserică trebuie să aibă susţinere, mai ales susţinere din partea bisericii, şi acest concurs cu siguranţă asigură o astfel de susţinere pentru corurile bisericeşti. Le doresc tuturor celor care au cântat astăzi la concurs ajutorul lui Dumnezeu şi în viitoarele lor lucrări, pentru că le doresc să ne bucure în continuare. Dumnezeu să ne ajute tuturor, dar mai ales celor care sunt implicaţi în această activitate frumoasă", a spus PF Kirill, conform basilica.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.