Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reckitt Benckiser, compania care produce dezinfectanții Lysol și Dettol, a solicitat clienților să nu consume produse de curățare, după comentariile lui Trump

Inquam Photos / Octav Ganea
coronavirus dezinfectant

Reckitt Benckiser, compania care produce dezinfectantul Lysol, a solicitat clienților să nu consume produse de curățare, după ce președintele Donald Trump a sugerat posibilitatea injectării de dezinfectanți pentru a proteja oamenii de coronavirus, relatează CNN, potrivit MEDIAFAX.

Compania britanică a avertizat vineri că produsele dezinfectante sunt periculoase și nu sunt destinate consumului uman. Declarația a fost emisă în urma „recentelor speculații și a activității din social media”.

Citește și: Guvernul Orban pregătește măsuri pentru revenirea angajaților la serviciu! În aceste condiții, românilor nu li se va permite accesul la locul de muncă

"În calitate de lider global în domeniul sănătății și produselor de igienă, trebuie să spunem clar că în niciun caz produsele noastre dezinfectante nu trebuie administrate în corpul uman (prin injecție, ingestie sau orice altă cale)", a declarat compania într-un comunicat.

RB a spus că produsele ar trebui să fie utilizate numai în conformitate cu ghidurile de utilizare. "Avem responsabilitatea de a oferi consumatorilor acces la informații precise, actualizate, așa cum sunt recomandate de experți de vârf în domeniul sănătății publice", a spus compania.

Declarația vine după observațiile președintelui Trump cu privire la utilizarea dezinfectanților. "Văd că dezinfectantul îl elimină într-un minut. Există un mod în care putem face ceva de genul acesta prin injectare sau o curățare ... ar fi interesant să verificăm asta", a spus Trump. "Mi se pare interesant", a adăugat el.

Citește și: Buletinul de la ora 13:00. Prima prognoză lansată de ministrul Nelu Tătaru s-a adeverit! Câte cazuri de coronavirus avem în România

Ingerarea sau injectarea dezinfectanților este periculoasă, potrivit unui expert medical din administrația Trump. Șeful Administrației Alimentelor și Drogurilor, Dr. Stephen Hahn, a declarat pentru Anderson Cooper, de la CNN, „Nu aș recomanda cu siguranță ingestia internă a unui dezinfectant”.

Luni, Centrul de Control și Prevenire a Bolilor din SUA a declarat că intoxicațiile cu produse de curățare și dezinfectante au crescut cu peste 20% în primele trei luni ale anului 2020 - pe măsură ce epidemia de coronavirusului s-a extins - decât din aceeași perioadă a unui an mai devreme. Printre curățători, înălbitorii au cea mai mare creștere procentuală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.